EL MILLOR, COM SEMPRE
Esports 09/03/2011

Messi tortura Almunia i ja és pitxitxi de la Champions

Leo Messi és i serà el millor jugador de la història del Barça durant molt temps. Les seves xifres golejadores són escandaloses, i Almunia ho sap d'una manera particular: ja li ha fet set gols en tres partits.

Albert Solé
Leo Messi mira de consolar Manuel Almunia després de marcar-li  el seu setè gol en tres partits.

Barcelona.La llegenda de Messi no para de créixer. I les seves xifres de rècord tampoc. Amb els dos gols d'ahir Messi ja és el màxim golejador d'aquesta edició de la Champions amb vuit, i supera Anelka, Eto'o i Mario Gómez, que n'han fet set. I l'any passat Messi va ser el pitxitxi de la Lliga de Campions amb vuit gols. Però és que amb els dos d'ahir, l'argentí ja n'acumula 42 aquesta temporada en només els 38 partits de totes les competicions. Escandalós. Una màquina de triturar rècords, que ja ha deixat molt enrere el segon màxim golejador del Barça a Europa. Rivaldo n'havia fet 25 en competició europea, però Messi ja n'ha fet 32, i no té intenció de deixar-ho aquí.

Aquestes dades només són xifres fredes sobre Messi, però tan o més important que la quantitat de gols que fa és la seva qualitat. La qualitat dels gols per la seva bellesa -el barret subtil que li fa a Almunia en l'1-0 no té nom-, i per la seva importància. La majoria dels seus gols obren la llauna: o empaten o donen victòries. Ahir va ser el que trencava la resistència numantina en el temps afegit de la primera part, i després va marcar el tercer, el que donava la classificació directa i evitava la pròrroga, de penal i enganyant Almunia completament. Un jugador d'un preu incalculable.

El malson d'Almunia

A la lliga espanyola i a Europa hi ha un munt de porters torturats, i els costa conciliar el son quan pensen en Leo Messi. Palop, Casillas i César són tres dels porters que han hagut de recollir una pila de vegades la pilota del fons de la seva xarxa per culpa del 10 del Barça, però segurament un dels que té una estadística pitjor davant de Messi és el navarrès Manuel Almunia. El porter de l'Arsenal ha rebut set gols del davanter argentí en els tres partits en què s'han vist les cares. El primer el va rebre a l'anada dels quarts de final de la temporada passada (2-2), i l'estadística rebenta amb els quatre que li clava ell solet a la tornada al Camp Nou (4-1), i amb els dos d'ahir acaba d'arrodonir la xifra. I això que Almunia va fer un gran partit i va aturar-ho quasi tot llançant-se als peus de Villa, Afellay i el mateix Messi. Però quan el tsunami ofensiu del Barça et passa per sobre, per molt que facis més aturades que mai i evitis més gols que en cap altre partit, marxes amb tres gols encaixats, eliminat i amb cara de ximple.

Tot i el gran partit del porter navarrès, Arséne Wenger aquest any ja no hi confia per ser el titular de l'Arsenal. Enguany el jove Szczesny li ha pres la titularitat, però ahir una inoportuna lesió a la mà en intentar aturar un obús de falta de Dani Alves va permetre a Almunia tornar a enfrontar-se al seu malson. Com en la final de París el 2006, Almunia va haver de sortir a la meitat de la primera part per suplir el porter titular. A París va ser per l'expulsió de Jens Lehmann, i ahir per la lesió de Szczesny. En els dos partits va entrar al camp amb 0-0 i l'Arsenal va acabar perdent. El 2006 no va tenir una actuació gaire lluïda, i es va empassar el gol de Belletti -alguns diuen que s'hauria de considerar un gol en pròpia porta-, en canvi ahir sí que va fer una gran actuació, però amb el mateix resultat.