Esports 13/02/2011

La sort de tenir Mirotic dóna al Madrid un lloc a la final

El Reial Madrid va aconseguir davant el Power Electronics (69-59) una plaça per a la gran final, després de remuntar 13 punts en la segona meitat. Mirotic, amb 15 punts, va ser l'heroi blanc.

David Jover
2 min

MadridDivendres va fer vint anys (11-2-1991) i ahir va ser la clau, juntament amb Carlos Suárez, de la revifada del Reial Madrid en la segona part del partit . Nikola Mirotic, aler-pivot nacionalitzat espanyol per la carta de naturalesa però d'origen serbi, va anotar nou punts importantíssims per als de Messina en l'últim quart, quinze en total, i es va carregar el somni del Power Electronics de Pesic, que en els últims deu minuts només en va fer onze i no podrà tornar a la final cinc anys després de disputar l'última justament a Madrid.

La victòria del Madrid va ser el premi a la constància i a no deixar de lluitar mai, la consigna que dóna Ettore Messina a tots els jugadors que ha entrenat durant la seva carrera. Ahir el seu rival, el València Basket, va pecar d'inexperiència en els minuts decisius del partit i va pagar molt cara la tercera falta de Rafa Martínez en el tercer quart. Quan l'escorta català va marxar a la banqueta, les idees i la claredat en l'atac valencià van desaparèixer i Claver, ahir molt absent, no va fer el pas endavant que s'esperava d'ell. Una de les claus que van fer que el Power no aprofités tretze punts d'avantatge en el tercer quart (27-40) van ser les pèrdues de pilota. Fins a un total de vint-i-cinc.

Segons Pesic, "si a la Copa perds 25 pilotes acabes perdent la confiança, el ritme en l'atac i no guanyes". Ahir Messina li va guanyar la partida a Pesic, però el serbi va recordar: "Tenim plantilla suficient per competir amb qualsevol equip. A final de temporada tindrem oportunitats per demostrar-ho". En aquest trajecte fins al mes de maig, Mirotic, la nova perla dels blancs, evolucionarà i s'haurà de veure fins on pot arribar.

stats