Esports 18/07/2013

Montoro obre la porta a atorgar exempcions fiscals als clubs

Joan Faus
2 min

MadridPetit respir per als clubs esportius catalans, que des de fa setmanes denuncien una persecució del ministeri de Treball perquè regularitzin la seva situació fiscal i donin d'alta a la Seguretat Social tots els seus col·laboradors.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, es va comprometre ahir al ple del Congrés de Diputats, a instàncies de CiU i ERC, a estudiar la possibilitat d'incloure a la futura llei d'emprenedors una disposició addicional que reglamenti les excepcionalitats previstes per l'Estatut dels Treballadors i la llei de Seguretat Social perquè els voluntaris dels clubs no es vegin afectats fiscalment. En concret, el govern espanyol valorarà aplicar l'exempció en la quota a la Seguretat Social per als col·laboradors de les entitats esportives que cobrin menys que el salari mínim interprofessional, que actualment és de 645 euros al mes.

La concessió del ministre en aquest afer i en d'altres d'econòmics va fer que els dos partits nacionalistes retiressin les seves esmenes a la totalitat al projecte de llei. Els dos grups i el PSC tenen previst presentar en els pròxims dies esmenes parcials per mirar de garantir que Montoro complirà la seva paraula. A més, els socialistes demanaran la compareixença del subsecretari d'Ocupació i del president del Consell Superior d'Esports (CSD) perquè donin explicacions per l'ofensiva fiscal de la Seguretat Social.

Fonts d'Hisenda consultades per l'ARA van evitar concretar quins poden ser els canvis que s'apliquin i es van limitar a afirmar que s'obre un període de negociació entre el PP i els partits de l'oposició. La incògnita és si el compromís de Montoro es complirà i si serà suficient per satisfer els clubs catalans, cada cop més nerviosos a mesura que s'acosta la data límit del 30 de setembre, quan s'acabarà la moratòria de tres mesos que els va donar Treball. El teixit esportiu català creu que s'està posant en perill la seva viabilitat i s'ha organitzat per frenar els intents del ministeri, que calculen que els suposarien un 40% més de despesa.

stats