LLIGA
Esports 11/04/2012

Ningú força la cinquena groga

Cap dels tres jugadors del Barça que tenien quatre targetes va forçar la cinquena per descansar contra el Llevant i jugar contra el Madrid. Valdés i Alexis no van fer ni faltes, i Keita no va jugar.

A.s.

BARCELONA.Ahir hi havia tres jugadors del Barça que arribaven al partit contra el Getafe amb quatre targetes grogues, a una de la sanció. Dos van ser titulars, Valdés i Alexis, i el tercer no va jugar ni un minut, Seydou Keita. Totes les mirades estaven damunt seu per saber si algun forçaria la cinquena groga per complir la sanció dissabte al camp del Llevant i així arribar nets contra el Madrid, però cap ho va fer. Ni Valdés perdent temps, ni Alexis celebrant algun dels dos gols que va marcar traient-se la samarreta, ni Keita protestant des de la banqueta -tampoc ho fa sobre la gespa-. A la primera volta, dos partits abans del clàssic al Bernabéu, Gerard Piqué sí que va forçar la cinquena groga perdent temps a l'hora de picar una falta, cosa que no va agradar gens a Guardiola, sobretot per la manera tan descarada que ho va fer.

Així, si aquests tres jugadors surten al camp dissabte, correran el perill de perdre's el clàssic del dia 21 si veuen una targeta groga. Una cosa diferent serà si Guardiola els fa jugar. Que Keita o Alexis siguin suplents a València podria ser lògic dins les rotacions habituals, però seria diferent si fes jugar Pinto. Cert és que quan el Barça juga al seu nivell habitual ni tan sol fa faltes i, per tant, és difícil que vegi targetes. Ahir, per exemple, el Barça només va veure una targeta -va fer només nou faltes en tot el partit- i va ser Messi per intentar marcar un gol amb la mà, igual que aquell que li va marcar a Kameni en un derbi i que l'àrbitre no va veure.

Gran partit d'Alexis

Alexis Sánchez, un dels jugadors amenaçats per la cinquena groga, no va jugar gens condicionat per aquest fet, sinó tot el contrari. Va fer un gran partit jugant de davanter centre pel davant de Messi, i també ho va fer d'extrem dret intercanviant-se la seva posició amb Isaac Cuenca. El davanter xilè va obrir el marcador amb un gran gol després d'una assistència de Messi amb el pit, que Alexis va culminar driblant dos defenses i buscant el segon pal amb un xut amb rosca des de fora de l'àrea. Era el minut 12 i el Barça encarrilava un partit que semblava difícil amb la proposta defensiva del Getafe. A la segona part (72') Cuenca va fer una gran jugada d'extrem, va arribar a la línia de fons i va posar la pilota al punt de penal, on Alexis, tot i ser menut, va saltar més que ningú, va rematar de cap i va fer el 3-0. Amb aquests dos gols Alexis ja en porta 13, 10 a la Lliga, 2 a la Champions i 1 a la Copa.