RUGBI - MUNDIAL
Esports 24/10/2011

Nova Zelanda s'emporta el Mundial patint contra França (8-7)

Ferran Vital

Nova Zelanda es va proclamar campiona del món de rugbi per segon cop en la seva historia després de derrotar per un ajustat 8-7 França a la final que es va jugar a l'Eden Park d'Auckland. Els All Blacks, que no guanyaven el Mundial des de la primera edició, que també es va jugar a casa seva el 1987, van patir prou davant d'una renascuda França que es va quedar a un pas del miracle. La final va començar amb una França valenta que discutia la sortida de la pilota a uns All Blacks amb dificultats per trobar espais i homes capaços de generar joc. Woodcock, després d'un placatge tou del català Mas, va generar la jugada de l'únic assaig local a la primera part, però Piri Weepu va fallar la conversió. Weepu, de fet, no va tenir el dia i va fallar dos xuts a pals més durant una primera part marcada pel joc físic i els nervis. A més, els dos obertures titulars dels dos equips, Morgan Parra i Aarin Cruden, van retirar-se lesionats a causa de la duresa de l'Eden Park. A la segona meitat es va veure una França molt agressiva. Però quan els davanters gals estaven treballant més bé, un error en l'agrupament va significar un cop de càstig que Stephen Donald va passar entre pals, cosa que va deixar el marcador en un 8 a 0 al minut 44 de partit. Però la reacció francesa va ser formidable, amb un Dusatoir que va aconseguir l'assaig del XV del Gall al minut 45 de joc. Trinh-Duc es va encarregar de convertir els dos punts addicionals, i va deixar el marcador en un ajustadíssim 8 a 7 que ja no es mouria. Fins al final del partit, Nova Zelanda va patir de valent per assegurar al final el segon títol de campió del món, tants com els australians i els sud-africans.