APOSTA PER LA PRUDÈNCIA
Esports 04/04/2011

Objectiu: completar un abril perfecte

Sandro Rosell va fer marxa enrere i es va disculpar per haver pronosticat un 5 a 0 a la final de Copa. Jugadors, entrenador i directiva han decidit compartir un mateix discurs: que parli la pilota i al camp.

Martí Molina
2 min
Objectiu: completar un abril perfecte

Barcelona.El Barça ha decidit apostar per la prudència. Deixar-se de triomfalismes i pensar en un partit rere l'altre; abstreure's de l'ambient d'eufòria en què viu l'afició, que després de veure com l'equip va guanyar a Vila-real i com el Madrid va ensopegar contra l'Sporting creu que la Lliga està gairebé guanyada. Club, jugadors i directiva han decidit desmarcar-se i fer seu el discurs de Guardiola. Ahir, l'últim a fer-ho va ser el mateix president, Sandro Rosell, que va rectificar les declaracions en què deia que volia un 5 a 0 a la final de Copa. El Barça ha optat per anar partit a partit fins a completar un mes d'abril perfecte en el qual pot quedar pràcticament definida la Lliga, en què es decidirà el campió de la Copa del Rei i es disputen els quarts de final de la Champions.

Després de gaudir d'un diumenge de descans, el club torna avui a la feina com si res no hagués passat. Arriben uns dies de vertigen futbolístic i Pep Guardiola té clar que l'objectiu principal és fer valer aquell refrany que diu que "no es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat". Primer serà l'anada de quarts contra el Xakhtar, dimecres, i després contra l'Almeria, dissabte. Els dos partits al Camp Nou. Llavors vindrà la tornada europea, el partit al Bernabéu, la final de Copa i encara més partits.

L'entrenador ja fa dies que està treballant per tenir els seus jugadors motivats. Primer amb el pretext de repetir una temporada històrica i després per fer front a les crítiques vingudes des de Madrid, ja sigui per villaratos o dopatge. I ho ha aconseguit. Els jugadors remenen la pilota al camp amb la mateixa destresa que tiren pilotes fora quan responen preguntes sobre si ja han sentenciat el campionat.

El tècnic obria camí a la sala de premsa del Vila-real: "Tenim vuit punts d'avantatge però al món de l'esport se n'han vist de més grosses". Després el seguien els jugadors. Iniesta deia que la victòria "és un pas més" i que per això "no cal fer més lectures". Alves comentava: "Hem jugat amb la nostra millor versió i seguint amb la nostra filosofia", però recordava que ningú no podia "abaixar la guàrdia"; i Mascherano avisava: "Guanyar al Madrigal ens ha donat confiança però això no s'ha acabat ni molt menys". Ahir, Sandro Rosell era l'últim d'apuntar-se al carro que empaita l'entrenador del Barça des de l'estiu del 2009. El president feia marxa enrere, demanava disculpes i assumia que "els valors del club són els de la humilitat i l'esforç".

Guanyar al Bernabéu

En un mes d'abril carregat de partits, la visita al camp del Madrid és una de les dates més assenyalades al calendari blaugrana. Al dels aficionats, però també al del vestidor. Després de totes les crítiques rebudes, l'equip té clar que guanyar a casa de l'enemic és l'estocada definitiva. Guardiola n'és especialment conscient, i ja fa dies que treballa per assolir aquest objectiu. Però sempre de portes endins.

Per això, no són casualitat les targetes que van veure Busquets i Valdés al Madrigal, i que els suposen un partit de sanció contra l'Almeria. Totes dues a última hora i per perdre temps perquè no juguin aquest dissabte i, sobretot, perquè el club s'asseguri que cap accident no deixa aquestes dues peces claus de l'equip sense poder jugar el clàssic.

stats