GESTIÓ DEL VESTIDOR
Esports 16/02/2012

Objectiu: recuperar Piqué i Xavi

Guardiola necessita poder tornar a comptar amb Piqué i Xavi. A Piqué va haver de donar-li un toc d'atenció deixant-lo a la grada del Bay-Arena, i la lesió de Xavi l'obliga a dosificar-lo per evitar que es trenqui.

Albert Solé / Toni Padilla
3 min
Objectiu:recuperar Piqué i Xavi

BARCELONA.Recuperar David Villa, Afellay i Fontàs només depèn de la medicina i els fisioterapeutes, i tardarà el que hagi de tardar. Guardiola, però, necessita com el pa que menja recuperar dos jugadors importantíssims per a ell com són Gerard Piqué i Xavi Hernández, i en aquest cas només depèn de la mà esquerra del de Santpedor. Amb el terrassenc és una qüestió de saber dosificar-li els minuts i els esforços i encertar els dies que el fa descansar i els dies que el fa jugar. Amb el central barceloní és un cas més mental, i Guardiola ha de gestionar bé el vestidor i els tocs d'atenció, com el que li va donar a Leverkusen deixant-lo a la grada, i confiar que facin efecte.

Estiarte i el pare de Piqué

Que Pep Guardiola volia llançar un missatge deixant Piqué a fora de la convocatòria del partit de Champions de dimarts és força evident. I també es pot interpretar que era un missatge dirigit no només al central campió del món, sinó a la resta de la plantilla per demostrar que no hi ha jugadors intocables si s'adormen. I en aquest context, la conversa entre Manel Estiarte i el pare de Piqué en el vol de tornada de Colònia va agafar més rellevància. A més, el fet que les càmeres de Televisió de Catalunya enregistressin les imatges d'aquesta conversa i que posteriorment Estiarte demanés que no fossin emeses va disparar els rumors sobre l'estat anímic del jugador. Des del club, però, van treure transcendència al fet, i es va deixar ben clar que no hi havia prevista cap reunió entre el central o el seu entorn i Guardiola, un altre dels rumors que van circular després del partit.

El desgast de Xavi

Xavi Hernández fa molts anys que juga molts partits cada temporada i tots d'un nivell i una exigència màxima. La temporada passada ja es va haver d'aturar abans de trencar-se -va ser a l'octubre-, i ara li ha tornat a passar, tot i que per lesions diferents. El primer cop va ser per por que es trenqués el tendó d'Aquil·les, i ara ha sigut per un edema al soli -sota els bessons- de la cama dreta, preludi d'un trencament. Les dues lesions són independents, però tenen un tret en comú: es produeixen per desgast, per la suma de partits. Un altre tret en comú és que les dues vegades han anat acompanyades de declaracions de Pep Guardiola. El 2 d'octubre del 2010, quan Xavi es va haver d'aturar, va dir: "Xavi ja no pot més". I dimarts va afirmar: "Xavi fa molts dies que no es troba bé". El terrassenc va saber-se aturar a temps l'octubre del 2010, va evitar problemes majors i va fer un final de temporada espectacular. El repte ara és aconseguir el mateix.

El soli de la cama dreta de Xavi va encendre les alarmes a principis d'any, però la importància dels partits que ha jugat el Barça no li van permetre cap respir. Guardiola i el migcampista de Terrassa van pactar que descansés contra la Reial Societat. El dimecres següent va jugar el partit de tornada de semifinals contra el València, i llavors ja va sentir alguna molèstia. Xavi no va participar en el partit següent a Pamplona per l'estat del terreny de joc, i en l'entrenament de diumenge va tornar a ressentir-se del soli, cosa que va fer que dimarts a la Champions es quedés a la grada del Bay Arena. A partir d'ara, doncs, la gestió d'aquesta lesió de Xavi serà clau per al final de curs del Barça.

stats