EUROCOPA 2012
Esports 12/10/2011

Portugal s'ho jugarà tot en la repesca

El Portugal de Cristiano Ronaldo no va poder sumar el punt que necessitava per classificar-se directament per a l'Eurocopa del 2012. França sí que ho va fer, patint per empatar contra Bòsnia (1-1).

Nuria García

Barcelona.Portugal no va poder classificar-se directament per a l'Eurocopa del 2012. La selecció de Cristiano Ronaldo, que necessitava només un punt per aconseguir el pas directe, va veure com Dinamarca els superava amb claredat (2-1). Mentre que els danesos es van classificar directament, Portugal serà una de les seleccions que s'ho jugaran tot en una eliminatòria a anada i tornada amb el rival que sabran demà (13 hores), després d'un sorteig que se celebrarà a Cracòvia (Croàcia).

Si Portugal va ser la sorpresa perquè no va poder classificar-se, qui sí que ho va aconseguir va ser França. Tot i això, no va poder evitar patir. Els francesos van veure perillar la seva classificació directa després que Bòsnia s'avancés en el marcador en la primera part del partit. Tot i això, gràcies a un gol de penal transformat per Nasri, França va empatar i va aconseguir el bitllet directe per a l'Eurocopa del 2012 alhora que va enviar Bòsnia al play-off . Abidal, que va viatjar amb la seva selecció amb un informe del Barça en què s'avisava que el jugador patia una contractura al bíceps femoral i en què es recomanava repòs, va jugar com a titular i va disputar els 90 minuts.

Per la seva banda, també es va classificar directament per a l'Eurocopa de l'estiu vinent Rússia, que va golejar amb claredat la ventafocs del seu grup, Andorra (6-0). Grècia també va assegurar-se passar després de guanyar Geòrgia (1-2), mentre que Suècia aconsegueix classificar-se directament en convertir-se en la segona millor classificada dels nou grups.

Valdés, titular

Després de diverses convocatòries i d'haver jugat cinc partits amistosos, el porter blaugrana Víctor Valdés va debutar en un partit oficial amb la selecció espanyola. Espanya va guanyar 3-1, amb dos gols de Silva i un de David Villa, mentre que el gol dels escocesos va ser una pena màxima que va cometre Valdés i que Goodwillie va transformar. Amb aquest triomf, la selecció espanyola ja suma 14 victòries consecutives i iguala d'aquesta manera el rècord en partits oficials que ostentava Holanda. El seleccionador, Vicente del Bosque, va decidir sortir d'inici amb set blaugranes (Valdés, Puyol, Piqué, Busquets, Xavi, Villa i Pedro), mentre que Thiago va sortir en la segona part. El partit contra Escòcia també va servir per veure debutar el català Jordi Alba.

La derrota d'Escòcia contra el combinat espanyol, unida a la victòria de la República Txeca a Lituània (1-4), deixa fora els escocesos, mentre que el combinat txec serà un dels equips que jugarà els dos partits de la repesca, previstos per a l'11 i el 15 de novembre.

Qui també es va classificar per al play-off va ser Turquia, que va superar Azerbaidjan (1-0). El combinat turc va fer bé la seva feina i, a més, es va veure beneficiat per la victòria d'Alemanya (3-1) davant Bèlgica. Tot i que els belgues s'hi jugaven ser o no ser a l'Eurocopa i els alemanys ja ho tenien tot fet, Alemanya no va donar opció a Bèlgica. En el sorteig de demà, també hi serà la República d'Irlanda -que va guanyar per 2-1 Armènia-, Croàcia -que va superar per 2-0 Letònia- i Estònia. Aquesta última selecció ja havia jugat el seu últim partit, i només necessitava que Sèrbia no guanyés. Eslovènia li va fer el favor (va superar Sèrbia 1-0) i demà la selecció d'Estònia podrà ser al sorteig per jugar la repesca.