EL CAPITÀ BLAUGRANA
Esports 10/05/2012

Puyol ajorna la decisió de deixar 'la roja'

"No dic ni que deixo la selecció espanyola ni que no", afirma Puyol. El capità del Barça dedicarà l'estiu a recuperar-se de l'operació al genoll que li faran dissabte i valorarà després com i quan es dosifica.

Natalia Arroyo
3 min
SINCER I TRANQUIL  Carles Puyol afronta amb naturalitat el contratemps de la seva lesió i assegura que té força encara per jugar molts anys més.

BARCELONA.Clar però ambigu. Realista però somiador. Carles Puyol va donar per "impossible" recuperar-se abans de l'Eurocopa (que comença el 8 de juny) de l'operació al cartílag del genoll dret a què se sotmetrà aquest dissabte, però va deixar la porta oberta a seguir combinant el Barça amb la selecció espanyola malgrat la càrrega de partits que acumula l'internacional en les últimes temporades. "Tornaré aviat. Em recuperaré bé i després ja veurem què passa".

Molts s'esperaven que la roda de premsa del capità del Barça, convocada d'urgència dilluns després de saber-se que seria intervingut quirúrgicament, seria l'anunci de la seva renúncia definitiva a la roja , però Puyol va evitar fer cap valoració abans d'entrar a quiròfan. "La meva prioritat ara és recuperar-me bé. No dic ni que deixo la selecció ni que no. Quan estigui bé ho valorarem amb els tècnics", va dir un Puyol que va reconèixer que té una manera de jugar i d'entrenar-se que no hi entén de dosificar-se. Ell sempre juga al límit. I, si cal, al límit del dolor.

"No és com l'any passat"

Carles Puyol va donar algunes explicacions per diferenciar l'actual lesió de la que el va mantenir mig any parat el 2011. És el mateix genoll, però no les mateixes sensacions. "A diferència de l'any passat, en què vaig estar tres mesos sense saber ben bé què havia de fer ni què tenia, ara amb els metges hem vist clar que calia operar i fer una artroscòpia de neteja -va explicar-. L'any passat ho vaig passar molt malament, ho veia tot negre perquè no trobàvem el diagnòstic. Aquest any no, estic tranquil perquè està tot molt clar, sabem què tinc i què cal fer".

El doctor Ramon Cugat operarà Puyol dissabte, i diumenge el jugador ja espera estar fent la recuperació. "Em tornarà a tocar dedicar l'estiu al meu genoll -va dir amb calma el 5 blaugrana-. Em fa patir més Juanjo Brau (un dels recuperadors del Barça), que es tornarà a quedar sense vacances per culpa meva. Però som amics i això es fa per la gent que t'estimes". Puyol va aclarir, també, que les molèsties que li impedien jugar ara no eren com les del curs anterior, en què va poder forçar la màquina per disputar els clàssics i jugar uns minuts a la final de la Champions. "Els metges han aconsellat operar i fer-ho ja per evitar problemes més grans", es va limitar a dir el capità, que accepta amb naturalitat que la lesió el privi de jugar la final de la Copa del Rei contra l'Athletic Club i complir el seu partit número 100 amb Espanya a l'Eurocopa. "Em feia il·lusió arribar-hi i me'n fa", va confessar.

Paral·lelisme amb Maldini?

A Puyol fa anys que el retiren. El seu futbol físic i passional sembla viure tan lligat a mantenir un estat de forma òptim que els primers indicis de lesions importants han servit per posar en dubte la capacitat d'allargar gaires més anys la seva carrera esportiva. "Jo em retiraré al camp, no al quiròfan", va afirmar, amb contundència, el de la Pobla. Tossut, competitiu, orgullós, Puyol no vol rendir-se. "Tinc 34 anys i en aquest país sembla que amb aquesta edat ja no es pugui seguir jugant a l'elit", va dir ara fa algunes setmanes, quan estava vivint un dels millors moments de la temporada.

De fet, Carles Puyol mai ha amagat que voldria imitar l'italià Paolo Maldini, un dels seus referents, i poder competir al màxim nivell fins que el cos l'hi permeti, arribant, si cal, a penjar les botes amb 41 anys, com va fer l'ídol del Milan. Però si Maldini va poder allargar tant la seva etapa de futbolista va ser, entre altres coses, perquè quan tenia 34 anys (els mateixos que té ara Puyol), va renunciar a portar la samarreta de la selecció. El 18 de juny del 2002 Maldini va disputar l'últim partit amb l' azzurra . Encara va tenir corda per jugar a l'elit set anys més, fins que el 31 de març del 2009 va retirar-se oficialment després d'un Fiorentina-Milan. De moment, però, Carles Puyol ajorna la decisió.

stats