MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 11/06/2011

De la Rosa torna a Sauber per substuir Checo Pérez

Nuria García
2 min
El pilot Pedro Martínez de la Rosa ahir al Gran Premi del Canadà a dins del cotxe de Sauber.

BarcelonaSempre diuen que els èxits arriben si hi ha una gran feina al darrere. I a Pedro Martínez de la Rosa, després de treballar molt durant tot l'hivern i part de la primavera, li ha arribat una segona oportunitat. Després que el responsable de l'escuderia Sauber, Peter Sauber, prescindís del pilot català a mitja temporada passada, nou mesos més tard ha hagut de demanar a McLaren per favor que li deixés De la Rosa per aquest Gran Premi del Canadà. I és que el segon pilot de l'escuderia suïssa, Sergio Checo Pérez, es va sentir indisposat després de la primera sessió d'entrenaments lliures -els marejos podrien ser conseqüència de l'accident a Montecarlo- i l'escuderia va decidir buscar-li un recanvi per a la cursa del Canadà. I el substitut és Pedro Martínez de la Rosa. "Quan es tracta de la salut dels nostres pilots prenem zero riscos", va dir Peter Sauber, que va agrair a McLaren i a De la Rosa "l'ajuda" que els han prestat aquest cap de setmana. El català va tenir ahir poca estona per adaptar-se al Sauber en la segona sessió al circuit Gilles-Villeneuve, ja que els mecànics van haver de treballar a contrarellotge per preparar-li el cotxe. A més, les banderes vermelles provocades per accidents lleus van fer que pogués fer 14 voltes, i va fer el 18è millor temps.

La primera sessió, que va dominar Nico Rosberg, va estar marcada per l'accident de Sebastian Vettel. L'actual campió del món va seguir amb la història en xocar contra el mur dels campions.

Suspès el GP de Bahrain

Els organitzadors del GP de Bahrain han decidit renunciar a la cursa del 2011 -recordem que el GP de Bahrain hauria d'haver iniciat la temporada al març, però els aldarulls que va patir aquell país van fer ajornar la cursa-. Després del ball de dates, en què es va proposar celebrar la cursa a finals d'octubre i ajornar el GP de l'Índia fins al desembre, els organitzadors hi han renunciat. El president del circuit de Bahrain, Zayed R. Alzayani, assenyalava que un dels motius és el malestar de l'equip per reprogramar la cursa.

stats