BALANÇ DE L'ANY DEL PRESIDENT
Esports 23/12/2011

Rosell: "El Madrid d'ara ja no és el de fa un any"

Sandro Rosell fa balanç d'un 2011 ple d'èxits per al Barça. El president justifica que no hagi trencat relacions amb el Reial Madrid després dels incidents d'aquest any i desitja la renovació de Pep Guardiola.

Martí Molina
3 min

BARCELONA."El Reial Madrid no ens ha demanat perdó, però amb els fets ja s'ha vist que ha canviat la cosa. I per a mi són més importants els fets que no pas les paraules". Així justificava Sandro Rosell que el Barça no només mantingui les relacions amb el club blanc, sinó que a més estiguin "normalitzades".

Aquest va ser un dels temes més recurrents de la roda de premsa que va oferir ahir el president blaugrana i que va servir per valorar un any ple d'èxits per al club i que tot just s'està a punt de tancar. Sandro Rosell va ser categòric i va afirmar que, després del seguit de clàssics del final de la temporada passada i començament d'aquesta, "l'actitud del Madrid ha canviat, ja no té res a veure amb fa un any". I va afegir que "són coses que passen, però quan l'aigua ja ha passat ja no fa moure el molí".

No només això. El màxim mandatari blaugrana també va voler donar mostres d'aquest canvi. Un exemple n'és que durant el dinar de directives previ al Madrid-Barça d'aquest desembre, "va ser el mateix Florentino Pérez qui va ordenar retirar la pancarta en què es feia referència al dit de Mourinho". A més, va assegurar que el president del club blanc "va desitjar sort al Barça abans de disputar el Mundial de Clubs i tornant del Japó va enviar una carta de felicitació".

D'altra banda, Sandro Rosell també va assegurar que "no hi ha cap pacte amb Florentino perquè eviti intentar fitxar algun jugador del Barça", encara que el president blaugrana va mostrar-se escèptic respecte a aquesta possibilitat: "Em sembla que ni així hi voldria anar cap dels nostres".

Rosell vol menys clàssics

Però la rivalitat entre els dos grans clubs de la Lliga no només es va tractar en l'àmbit extrafutbolístic, i és que el president també va donar la seva opinió respecte a un hipotètic final de temporada amb tants partits entre el Reial Madrid i el Barça. I l'opinió de Rosell va ser clara: s'hi va mostrar en contra per motius esportius i també econòmics: "Si hi ha molts clàssics a l'any, al final acaba baixant l'interès. Baixen els drets de televisió i baixen les assistències als camps. Com en tot a la vida, hi ha d'haver un equilibri. M'agradaria que no n'hi hagués tants, perquè això acabarà sent com el caviar. Si t'agrada i en menges cada dia t'acaba cansant".

Optimista amb Guardiola

Sandro Rosell tampoc no es va poder escapar de les preguntes sobre la renovació de Guardiola, que finalitza el contracte el juny d'aquest 2012. El president no va resoldre el dubte, que va deixar en mans exclusives de l'entrenador, però es va mostrar molt optimista.

"El que demanaria als Reis és la renovació de Guardiola. Ell té el contracte sobre la taula, per renovar d'un fins a quatre anys. Ell ha de prendre la decisió, però per part nostra farem tot el possible perquè no pugui dir que no", comentava el president blaugrana, que assegurava "no tenir por" en el cas que la resposta final fos negativa: "El club està per sobre de qualsevol persona, de Guardiola o de Messi. El dia que ho deixin serà una pena i espero que passin molts anys abans que això sigui una realitat. Però el club continuarà".

En aquest mateix sentit, el màxim mandatari no va voler desvelar si el club tenia un pla B. "Això és cosa de Zubizarreta -director del futbol professional-, ell està planificant l'àrea esportiva pensant en l'any que ve, i ho deu estar fent pensant en la continuïtat de Guardiola. Però segur que deu tenir un pla B, perquè sempre s'ha de tenir, però no per no fer-lo servir".

Tanmateix, Rosell està convençut de la renovació del tècnic. I és que, per ell, de motius no n'hi falten al de Santpedor: "Per què hauria d'acceptar? Per felicitat, pels resultats, pel grup, per motivació i per ganes", va observar el president.

stats