Esports 16/05/2012

Toni Freixa anuncia "canvis urgents" al Palau Blaugrana

El Barça millorarà l'actual Palau Blaugrana mentre segueix estudiant si construeix o no un nou pavelló que s'adequï a la normativa de l'Eurolliga de bàsquet. A més, es faran obres a la Ciutat Esportiva.

Natalia Arroyo
3 min
El portaveu de la directiva del Barça, Toni Freixa, ahir a la sala de premsa de l'estadi.

BARCELONA.El portaveu de la junta directiva del Barça, Toni Freixa, va anunciar ahir que el club iniciarà aviat reformes al Palau Blaugrana per millorar-ne els serveis actuals, la sala de premsa i la sortida d'emergència. Les obres que es duran a terme són el primer pas d'un procés de modernització que preveu la construcció d'un nou pavelló en els pròxims anys, tal com exigeix l'Eurolliga de bàsquet. A més d'explicar com es millorarà el Palau, Freixa va avisar que es faran canvis al Camp Nou, sense especificar quins; que es remodelaran algunes instal·lacions de l'actual Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí; que Pep Guardiola i Tito Vilanova formaran part d'una expedició del club que farà una visita institucional al Qatar a finals de maig, i que la Junta tornarà a reunir-se el 4 de juny al Museu Dalí de Figueres, abans d'escollir els nous socis compromissaris el dia 6.

"Primer millorarem el Palau"

La remodelació del Palau Blaugrana, que actualment té capacitat per a 7.585 espectadors, no pot esperar més temps. "El que farem ara és millorar el Palau, és urgent fer-hi aquests canvis. Però això és independent del que acabarem fent amb el Palau Blaugrana. Un dels escenaris per poder complir la normativa [de l'Eurolliga] és construir un nou Palau, però també n'hi ha d'altres", va explicar Freixa, que no va descartar la possibilitat que s'acabi optant per remodelar el vell i no construir-ne cap de nou atesa la delicada situació econòmica del club. L'Eurolliga exigeix que tots els equips de bàsquet que competeixen en la màxima competició continental juguin en pavellons de més de 10.000 espectadors, una condició que no compleix encara el club blaugrana. Però de moment els primers canvis que es realitzaran són la millora de les instal·lacions actuals, la sala de premsa i la sortida d'emergència.

De la mateixa manera que Freixa no va especificar quines alternatives preveu la junta directiva de cara a adequar el Palau a les exigències europees, tampoc va donar gaires detalls sobre la futura remodelació del Camp Nou. "L'estadi té 55 anys. Està clar que no és nou i que haurem de fer-hi alguna cosa. Tenim sobre la taula les opcions, però no hem decidit encara què es farà i no podem anunciar res".

La reunió que la junta va celebrar dilluns tampoc va definir res sobre fitxatges ni sobre la Grada Jove. "La secretaria tècnica treballa els 365 dies de l'any i es prendran les decisions en base a la seva feina", va dir sobre el primer punt, per afegir que en els pròxims dies el club confia poder "oferir novetats" sobre el nou grup d'animació.

Freixa, en canvi, va aportar detalls sobre diverses obres que es duran a terme a la Ciutat Esportiva. La junta va aprovar la construcció d'un nou pavelló esportiu per a l'ús dels equips de les categories inferiors que el Palau Blaugrana 2 funcioni com a oficina d'atenció al penyista i al barcelonista. Això permetrà que la botiga "es pugui ampliar". A més, Freixa va comunicar que l'oferta gastronòmica del bulevard es millorarà i que es construirà una nova sala París amb un nou auditori.

Viatge institucional a Qatar

La compareixença de Freixa també va servir per aclarir que Pep Guardiola i Tito Vilanova acompanyaran Sandro Rosell i altres directius del Barça en un viatge institucional a Qatar que es farà del 28 al 30 de maig. "Hi haurà entrevistes a la televisió d'allà i visites institucionals a les autoritats de Qatar", va anunciar Freixa.

El portaveu de la junta va informar també dels pròxims actes de la directiva: el 4 de juny es farà una junta itinerant al Museu Dalí de Figueres i el 6 un sorteig per triar els nous socis compromissaris.

stats