Esports 30/05/2011

Barcelona, el centre del planeta

Milions de persones van veure en directe com el Barça es cruspia el Manchester United. Poques hores després, la premsa escrita de tot el món, per un cop, es posava d'acord: era el triomf del futbol més bonic.

Toni Padilla
2 min

Barcelona.El Barça de Guardiola ha aconseguit que la premsa de tots els continents, per un cop, defensi el mateix: va guanyar la final amb un joc meravellós. Ara, tampoc no és fàcil ser periodista esportiu, ja que aquest equip ha esgotat tots els elogis possibles. Són tres anys jugant un futbol d'alta escola, i l'equip, en lloc de donar mostres d'estancament, no deixa de sorprendre.

La Gazzetta dello Sport , el diari esportiu més antic del món, va optar per un irònic "per què, per què, per què" per recordar a Mourinho per què aquest equip regna: perquè juga millor que els altres.

A Anglaterra, el The Sunday Times ja tenia llest un reportatge en què marcava sobre un mapa de Catalunya el lloc on havien nascut els catalans del Barça i del cos tècnic. Com va dir l'exjugador del United acabat de retirar, Gary Neville, al The Times "set dels titulars del Barça s'han format al club. Enlloc es pot trobar gent amb tant talent i que lluitin tan fort. Ho senten". La major part de rotatius britànics, però, van optar per titular centrant-se en la figura de Lionel Messi, definit com el "Messiah", segons el The Sunday Mirror .

Els elogis van arribar d'arreu del món. El Yediot Aharonot , diari de més difusió a Israel, deia que és "impossible no estimar aquest Barça" i just al costat, el Maan palestí deia que el Barça és un "buldòzer" que va passar per sobre del Manchester United. L' Olé argentí parlava del triomf del "futbol més bell" i la Folha de Sao Paulo admetia que "abans el món admirava el Brasil i ara admira el Barça". Le Journal du Dimanche de Suïssa s'imaginava un Barça "extraterrestre". Una idea similar a aquellala tenia l' A Bola de Portugal, que parlava d'un Barça "d'un altre món". Diaris com L'Equipe li dedicaven la portada parlant d'un Barça "massa bonic". De fet, fins i tot els diaris esportius editats a Madrid no van tenir problemes per dedicar la portada al joc del Barça sense posar-hi cap excusa. Va guanyar el Barça i va guanyar el futbol. I tot el món ho va veure.

stats