MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 09/10/2011

Vettel pot convertir-se en un dels mítics campions coronats al Japó

Nuria García
2 min

BarcelonaTradicionalment, el circuit de Suzuka ha estat un traçat que ha coronat molts campions del món de Fórmula 1. I és que quan Suzuka era l'última prova del Mundial molts pilots van guanyar els seus títols al traçat japonès. Entre ells, Ayrton Senna, l'únic que ha guanyat tres campionats a Suzuka (1988, 1990 i 1991). A més del mític pilot brasiler, també s'han proclamat campions al circuit japonès Nelson Piquet (1987), Alain Prost (1989), Damon Hill (1996), Mika Hakkinen (1998 i 1999) i Michael Schumacher (2000 i 2003).

I avui, vuit anys més tard, Suzuka pot tornar a veure com es corona un altre campió del món. I és que, tot i que encara falten quatre curses perquè s'acabi el Mundial, Sebastian Vettel només necessita un punt per revalidar el títol que ja va aconseguir l'any passat. Això sí, enguany amb més tranquil·litat i sense sorpreses. La seva superioritat ja va començar a fer-se palesa ahir, en els entrenaments oficials. Vettel va fer la seva dotzena pole position d'aquest any, la tercera seguida a Suzuka. De fet, l'estadística també li va de cara: sempre que ha estat al volant d'un Red Bull al Japó ha aconseguit sortir des de la primera posició i guanyar la cursa. Jenson Button, l'únic que pot plantar-li cara i endarrerir-li el títol -sempre que Vettel no puntuï-, sortirà al seu costat. Ahir va lluitar pel millor temps i, de fet, es va pensar que amb la volta que havia fet en tenia prou. Però Vettel tenia un secret amagat. El seu equip havia portat al Japó un nou aleró davanter que li feia guanyar unes dècimes per volta. El problema va ser que només n'hi havia un i que l'alemany el va fer miques quan va patir l'accident divendres. Però Red Bull sempre té solucions: Christian Horner, cap de Red Bull, va encarregar-ne un de nou a la fàbrica (al Regne Unit). Ahir, mitja hora abans de la sessió d'entrenaments oficials, l'aleró arribava a Suzuka. A temps per a la sessió oficial i perquè Vettel fes la pole .

Alguersuari espera puntuar

Jaume Alguersuari, que sortirà des de la 16a posició, espera poder entrar aconseguir punts. "Crec que tinc un cotxe capaç de permetre'm entrar en els punts", va dir el català, que va afegir: "Ens hem concentrat en la cursa. Hem estalviat pneumàtics i la configuració del cotxe és per a la cursa". Alguersuari preveu una cursa similar a les de Monza i València, en què el Toro Rosso va ser competitiu i ràpid.

stats