MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 13/11/2011

Vettel iguala a Abu Dhabi el rècord de 14 'poles' de Mansell

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel va fer una gran volta en els últims instants de  la sessió i va superar els dos McLaren.

BarcelonaGairebé dues dècades ha trigat algú a igualar el rècord de pole positions en una temporada que el 1992, al volant del Williams-Renault, va aconseguir Nigel Mansell: 14. L'anglès va marcar totes aquelles voltes ràpides en els entrenaments oficials gràcies a l'evolució del seu cotxe, un dels primers a incorporar l'electrònica, que estava un esglaó per sobre de la resta. De fet, aquell Williams-Renault va fer que Mansell guanyés el seu primer i únic Mundial.

Ara, 19 anys més tard, un jovenet alemany que ja és bicampió del món li ha igualat el rècord de poles i, amb una cursa encara pendent, amenaça de superar-lo i fer-se seva també aquesta estadística. Sebastian Vettel no en té prou i cursa rere cursa va fent miques els rècords històrics. De fet, igual que amb Mansell, el binomi bon pilot - monoplaça guanyador és el que triomfa i aquesta temporada pocs han pogut plantar cara a l'alemany i el seu Red Bull.

A més de superar el rècord de poles de Mansell, Vettel també té el de triomfs en una temporada: si guanya les dues curses que queden (la d'avui i la d'aquí quinze dies, al Brasil), arribarà als 13 triomfs que el 2004, en l'època daurada de Ferrari, va aconseguir Michael Schumacher i que ningú fins ara ha pogut igualar.

Una volta espectacular

Ahir, a Abu Dhabi, els enginyers de McLaren es fregaven les mans. Després d'haver dominat les tres sessions d'entrenaments lliures -la primera Button i les altres dues Hamilton-, l'escuderia britànica esperava poder celebrar la segona pole de la temporada. I és que Red Bull només ha cedit aquesta temporada una pole, la que Lewis Hamilton va marcar al GP de Corea. De fet, Hamilton havia estat el més ràpid també tant a la Q1 com a la Q2 i, per tant, McLaren tenia motius per creure-hi.

Els dos McLaren ocupaven les dues primeres posicions quan només faltava Vettel per passar sota la bandera a quadres. L'alemany havia sortit l'últim dels boxs per fer l'últim intent de volta ràpida i sabia que tothom estaria pendent del seu gir. Vettel va anar rebaixant el temps de mica en mica fins que, després de fer una volta espectacular i al límit, va creuar la línia de meta amb un temps una dècima per sota del registre de Hamilton. "Bona nit, senyor Mansell", va dir a Vettel el seu enginyer per la ràdio, mentre l'alemany cridava d'alegria dins del seu monoplaça. "Quan vaig creuar la línia de meta vaig mirar el monitor i no vaig poder llegir el temps de la meva volta. Però el color verd volia dir que era bo, així que estava molt content", va dir Vettel, que afirmava no estar sorprès pel temps aconseguit en la qualificació.

Alguersuari, optimista

Jaume Alguersuari està convençut que avui podrà sumar algun punt per vuitena vegada aquesta temporada. Ahir, en els entrenaments oficials, va aconseguir el quinzè millor temps amb un cotxe que, com ell va comentar, està més pensat per a la cursa que per als entrenaments. "No crec que la meva posició a la graella sigui tan dolenta. Estic convençut que puc acabar la cursa en els punts", va dir Alguersuari, que va afegir: "Crec que hem encertat amb l'elecció que hem fet amb vista a la cursa pel que fa a la càrrega aerodinàmica i altres elements de configuració del cotxe".

stats