MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 09/09/2013

Vettel regna a casa del gran rival

L'alemany segueix intractable i està més a prop de revalidar el títol

Marta Mauricio
2 min
Vettel regna a casa del gran rival

BarcelonaNomés falten set curses perquè el Mundial 2013 abaixi el teló i Sebastian Vettel va fer un nou pas de gegant cap a la conquesta del seu quart títol consecutiu. Ahir, a Monza, davant milers de seguidors que esperaven un triomf de Ferrari, l'alemany va fer el que millor sap fer: guanyar, i va aconseguir la seva sisena victòria de la temporada amb una superioritat inqüestionable. I és que ara per ara sembla que ningú li pot fer ombra.

A Itàlia no van poder frenar-lo. Va patir al principi, quan en la primera volta es va passar de frenada i hauria pogut perjudicar el seu pneumàtic davanter. Però després la superioritat del Red Bull va marcar les pautes de la cursa. No hi havia discussió sobre la seva victòria, i la lluita es va centrar en la segona posició, que es va acabar adjudicant Fernando Alonso, després que en els últims minuts Mark Webber, tercer, posés en perill el segon lloc de Ferrari.

Tant Alonso com Massa van patir per contenir els atacs de l'australià, que va circular gairebé tota la carrera amb l'aleró davanter mig trencat. Webber va superar Massa a la primera parada a boxs i es va posar tercer. Alonso encara es va mantenir en pista tres voltes més. Això li va permetre sortir just davant de Webber, però massa just. Fins al final, Alonso ja pensaria més a defensar-se de la pressió del segon Red Bull.

Circuit 'favorable' per a Ferrari

El problema fonamental per a Alonso no és ja només Vettel. La preocupació de l'asturià va en augment, perquè s'està demostrant que el seu Ferrari no li permet lluitar contra Red Bull. En carreres que es disputen en condicions normals, només alguna avaria en el cotxe de l'alemany podria permetre al doble campió espanyol superar-lo.

El circuit milanès és el més ràpid de tots. Aquí cal una bona velocitat punta, l'aspecte més feble dels cotxes fets per Adrian Newey, que es caracteritzen perquè tenen una bona velocitat de pas pels revolts i una tracció excel·lent. Però el resultat va ser molt diferent: dos Red Bulls van acabar en el podi, un dels quals es va endur la victòria.

Alonso, que es va veure condemnat a la segona posició, malgrat l'evolució evident de Ferrari, va reconèixer que la disputa pel Mundial està cada vegada més complicada. "Hem fet el màxim que hem pogut. No reduïm la diferència en el Mundial, que era l'objectiu. Només queda felicitar Vettel i Red Bull, perquè han sigut els millors tot el cap de setmana", va explicar.

A només deu voltes per acabar la cursa, el triomf de Vettel era inevitable, amb un avantatge de 10 segons respecte d'Alonso. Després de guanyar a Malàisia, Bahrain, el Canadà, Alemanya i, fa dues setmanes, a Bèlgica, l'alemany va firmar la seva victòria número 32 en Fórmula 1 i va igualar la quarta millor marca de tots els temps, d'Alonso.

Bon final de cursa

Al darrere, va destacar la batalla entre dos campions mundials, Räikkönen (el 2007) i Hamilton (un any després). Els dos pilots van sortir junts des de la sisena fila després de tirar pràcticament per la borda totes les seves opcions d'aconseguir podi en l'entrenament de dissabte.

stats