FUTBOL - LLIGA DE CAMPIONS
Esports 27/11/2014

Victòria de mínims del Madrid a Basilea (0-1)

i

BarcelonaSense gaires patiments, el Reial Madrid va sumar la cinquena victòria a la Lliga de Campions, després de derrotar per la mínima un Basilea (0-1) que, quan va voler reaccionar, va buscar l’empat amb més por de sortir golejat que d’allargar les seves opcions de classificació. L’empat del Liverpool davant el Ludogorets búlgar (2-2) manté els suïssos en segona posició, un lloc que hauran de defensar a Anfield d’aquí quinze dies per conservar el segon bitllet a vuitens del Grup B.

Fins i tot aquest Madrid que passa per Kroos i Isco, que pot i vol dominar els partits des de la combinació curta a camp rival, continua sent un Madrid que viu més còmode amb el marcador a favor. Sap que deixar-se atacar pot tenir més beneficis que efectes negatius. Ahir els blancs van dedicar-se tota la segona meitat a gestionar l’avantatge creat pel gol de Cristiano Ronaldo al minut 35, després que Benzema l’hi servís en safata amb una assistència enrere des de la línia de fons i havent superat el porter. Sabien no només que tenien la classificació per a vuitens a la butxaca sinó que, a més, amb el marcador a favor no hi havia cap opció matemàtica que els suïssos els prenguessin la primera posició. Ja havien fet la feina -i, a més, amb bon joc- i només havien de guardar el triomf al calaix. Si podia ser, amb poc desgast.

No va servir de res que el Basilea s’estirés i intentés atacar per empatar. Un parell de tímides ocasions -la millor, un xut de Hamoudi al final- van intimidar Keylor Navas sota pals, però els locals mai van acabar de creure’s que el seu aparent control era realment productiu.

El Madrid, amb Benzema (fins que el van substituir al minut 70), Cristiano i Bale (que va estavellar una pilota al pal a falta de quinze minuts per acabar) despenjats en atac, va defensar-se amb ordre i paciència i va mirar de sorprendre el Basilea en velocitat. El portuguès, després d’una passada lateral del gal·lès, va tenir el 0-2 a les botes, però es va quedar sense el seu segon gol per perseguir el rècord golejador de Messi. Ahir sí que va poder celebrar, però, que havia igualat els 71 de Raúl.