CICLISME
Esports 26/03/2012

Una Volta a Catalunya caiguda del cel per a Michael Albasini

Albert Rabadan
1 min
Albasini, de blanc, va ser inscrit a la Volta a última hora.

BARCELONA.Michael Albasini, ciclista suís de 31 anys, va arribar a la Volta a Catalunya a última hora cobrint la baixa del seu company a GreenEdge Pieter Weening, i el primer dia va fer valer el seu instint i talent per sortir victoriós d'una escapada. Ho havia fet moltes altres vegades (12 victòries figuraven en el seu palmarès, la majoria en grans escenaris, com l'última en la passada Vuelta a Espanya), però el que no s'esperava era resistir fins l'últim dia amb el mallot de líder.

En primer lloc, perquè no comptava a superar l'alt dels Àngels, de primera categoria, l'endemà, i molt menys ser capaç de repetir victòria d'etapa a la meta de Girona després de reintegrar-se en el descens. Però, sobretot, perquè li va caure del cel -i mai més ben dit- l'oportunitat d'aconseguir el triomf final després de la suspensió dels temps de l'escurçada etapa reina pel temporal de pluja i neu. Albasini, sempre prudent, encara tenia al davant alguns ports d'entitat i rivals amb ganes d'aconseguir un lloc al podi, però a mesura que els superava mantenint una distància d'1:30 inalterable, sabia que podia sumar un triomf inesperat però molt valuós per a ell i el seu equip.

De fet, dues de les etapes considerades perilloses, les arribades a Manresa i la d'ahir a Barcelona, amb ports com el Tibidabo enmig, se les va endur un home ràpid, el francès Julien Simon (Saur-Sojasun). Només va ser a Badalona, amb un atac sorprenent de Samuel Sánchez, segon en la general, que un home important es va endur la victòria, perquè el podi, tancat amb Jurgen van den Broeck al tercer graó, es va decidir per les posicions.

stats