Esports 27/08/2011

Xavi col·lecciona títols i Iniesta posa el toc sobre la gespa

T. Padilla / N. Garcia
2 min
Xavi, pressionat per Guarín, un dels dos jugadors que va ser expulsat.

Amb Carles Puyol lesionat, Xavi Hernández ha aixecat els dos títols oficials que s'han guanyat aquesta temporada. El de Terrassa, elegant amb el toc com sempre i ambiciós en els objectius, era un dels homes més satisfets ahir a Montecarlo. Amb aquesta Supercopa Xavi ja és el jugador que ha guanyat més títols en la història del club: divuit. Diumenge havia igualat els disset títols d'un Guillermo Amor que ahir va veure com Messi l'igualava i Xavi el superava. En més de deu anys de carrera, Xavi ha guanyat sis lligues, cinc Supercopes d'Espanya, una Copa del Rei, tres Lligues de Campions, dues Supercopes d'Europa i un Mundial de Clubs.

Amb els companys donant la volta al camp amb la copa a les mans, Xavi va parlar i va deixar clar que divuit títols són molts, però que ell pensa a aconseguir-ne encara més. "Estic molt content, tant per mi com per l'equip, perquè seguim fent història. Ho guanyem gairebé tot i volem seguir fent-ho. Penso que tenim un marge d'anys per fer-ho. I també estem contents perquè la gent s'identifica amb nosaltres. A títol personal, superar Guillermo Amor, que va ser dels pioners de La Masia... Estic molt feliç". Xavi, un d'aquells jugadors que els dies de festa es mira els partits de futbol que fan per la televisió i n'estudia els rivals, va voler destacar el mèrit d'haver guanyat davant d'un Porto "molt fort físicament". Xavi va afegir: "El camp no estava bé per jugar al primer toc, però tenim la sort de cara. Potser no hem estat tan superiors com a Wembley davant del Manchester United, però ha estat un bon partit en general".

Guardiola, millor que Cruyff

D'aquests divuit títols, Xavi n'ha guanyat dotze al costat de Pep Guardiola, que ahir va aconseguir superar en número de títols el seu mentor a les banquetes, Johan Cruyff. Cruyff, entre el 1988 i el 1996 va sumar onze títols en aquestes vuit temporades, mentre que, amb la Supercopa, Guardiola n'ha guanyat dotze des que es va fer càrrec de l'equip. És a dir, en quatre temporades, la meitat que l'holandès, fet que el corona com a millor entrenador de la història del club. Fins ara, Guardiola només ha deixat escapar tres títols des que és entrenador blaugrana: dues Copes del Rei i una Lliga de Campions.

Iniesta, MVP del partit

Un altre dels jugadors que va guanyar ahir el seu 17è títol com a blaugrana va ser Andrés Iniesta. El jugador de Fuentealbilla va ser escollit el millor jugador de la final de Montecarlo, gràcies a una votació que es feia a través d'internet amb els vots dels internautes que seguien el partit a la web de la UEFA. Iniesta va jugar tot el partit al mig del camp al costat de Xavi Hernández, i també viu un inici de temporada dolç, ja que ja li va fer un gol a Casillas a la Supercopa d'Espanya.

stats