PREMIS INDIVIDUALS
Esports 02/11/2011

8-5 per al Barça en el 'clàssic' de la Pilota d'Or

El Barça torna a guanyar el duel de candidatures a la Pilota d'Or del 2011 amb 8 candidats, per 5 del Reial Madrid. En la llista dels 10 millors entrenadors, repeteixen Guardiola i Mourinho.

Albert Solé
3 min

Barcelona.L'eterna rivalitat entre el Barça i el Madrid s'ha traslladat des de fa pocs anys també a l'àmbit europeu. Amb permís dels Manchesters, blaugranes i blancs també són els dos millors equips d'Europa actualment i màxims candidats al títol de campions de la Lliga de Campions, un altre cop. Per aquest motiu no és estrany que els dos equips copin el màxim nombre de candidats en la llista de 23 nominats a la Pilota d'Or de la FIFA, i enguany augmentin encara més la seva presència. Ara, el Barça, tant l'any passat com aquest, continua guanyant aquest clàssic particular per 8 a 5: Messi -guanyador de les dues últimes edicions-, Iniesta, Xavi, Abidal, Villa, Cesc, Piqué i Alves; contra Benzema, Casillas, Ronaldo, Özil i Xabi Alonso. Els cinc candidats blancs són els mateixos quatre del 2010 més el francès Benzema. I dels vuit del Barça, són novetat respecte a l'any passat -que van ser sis- Abidal, Piqué i Cesc, i en cau Puyol per culpa de la llarga lesió que ha tingut des del gener.

La llista de 23 noms feta pública avui repeteix 15 jugadors, mentre que 8 han caigut, la majoria del Bayern Múnic i de l'Inter de Milà (Robben, Klose, Lahm, Maicon i Julio César), finalistes de la Champions del 2010, però menys protagonistes aquest 2011. En canvi apareixen noms com Nani, Rooney, Luis Suárez, Agüero i Neymar. Els jugadors espanyols, però, tornen a copar la llista per països, amb 7 candidats.

Els millors tècnics

Ahir també es van fer públics els noms dels deu entrenadors candidats a ser els millors del 2011, i set repeteixen respecte a la llista del 2010: Vicente del Bosque, Alex Ferguson, Josep Guardiola, José Mourinho, Joachim Löw, Óscar Tavárez i Arsène Wenger. Les novetats són el nou tècnic del Chelsea, André Villas-Boas, i els tècnics dels campions de França, Rudi Garcia (Lille), i d'Alemanya, Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), que ocupen el lloc de Van Marwijk (selecció holandesa), Van Gaal (Bayern Munic) i Carlo Ancelotti (ex-Chelsea). Pep Guardiola torna a ser un dels màxims candidats al títol, ja que, a diferència de l'any 2010, quan Mourinho com a guanyador del triplet amb l'Inter va ser escollit el millor, aquest 2011 sí que ha guanyat la Champions, a més de repetir títol de Lliga.

El pròxim 5 de desembre a París es donaran a conèixer els tres finalistes a la Pilota d'Or -el 2010 tots tres van ser del Barça, i formats a La Masia: Messi, Iniesta i Xavi- i al millor entrenador, a més dels finalistes a millor jugadora i millor entrenador/a d'un equip femení. I el 9 de gener se celebrarà la gran gala a Zuric, on s'atorgaran els guardons.

Thiago i Álvaro, 'golden boys'

El futbol espanyol també lidera la llista de nominats al premi equivalent a la Pilota d'Or, però per a menors de 21 anys, el Golden Boy, que atorga el diari esportiu italià Tuttosport, a través de la votació de 30 periodistes especialitzats d'arreu del món. Entre la llista de 40 candidats a l'edició de 2011, hi ha set futbolistes espanyols: Thiago Alcántara (Barça), Álvaro Vázquez (Espanyol), Oriol Romeu (Chelsea), Sergio Canales (València, cedit pel Reial Madrid), Iker Muniain (Athletic Club), Dani Pacheco (Rayo Vallecano, cedit pel Liverpool) i Rodrigo Moreno (Benfica) -brasiler nacionalitzat espanyol-. Tot i això, el màxim favorit a endur-se el trofeu en aquesta edició és Jack Wilshere, de l'Arsenal. Leo Messi va guanyar el 2005 aquest trofeu -creat el 2003-, Cesc Fàbregas el 2006 i l'any passat va ser per a Mario Ballotelli.

stats