PRIMERA DIVISIÓ
Esports 12/05/2011

Un bon empat que ho deixa tot igual

Natalia Arroyo
2 min
Els gols d'Osvaldo i Galán van evitar la derrota però l'Espanyol sap que anar a Europa ara mateix és molt complicat.

Europa era possible després de les ensopegades dels rivals, però l'Espanyol, tot i deixar-s'hi la pell i l'ànima, només va sumar un punt contra el València. La desfeta del Sevilla a Pamplona, però, deixa oberta una porta per als blanc-i-blaus, que es queden a tres punts dels andalusos, rivals en l'última jornada.

Pochettino va apostar per un onze titular sense Javi Márquez i va tornar a ubicar Iván Alonso a la mitja punta, amb Verdú i Javi López en el doble pivot. Ni l'aposta ni la correcció al segon temps van permetre a l'Espanyol sumar els tres punts que necessitava, tot i somiar-los al final.

Gol, reacció i gol

L'Espanyol no va tenir temps d'assentar-se sobre la gespa de Cornellà-el Prat quan el València es va avançar en el marcador en una greu errada de Raül Rodríguez. Una passada enrere defectuosa de Javi López va afavorir que el jove central blanc-i-blau dubtés entre un control o un refús i Soldado, amb les idees molt més clares, li va pispar la cartera per encetar el marcador.

Tot i el cop dur, els locals van saber reaccionar. Sòlid, ben plantat i segur amb pilota i sense, el València esperava la seva opció, sobretot al contraatac, en què els xe són poderosíssims. Galán i Chica, profunds, van córrer la banda per assistir un Osvaldo que acabaria trobant el gol en un brillant i potent xut després d'una jugada embolicada dins l'àrea valencianista.

L'alegria no va poder tenir continuïtat. L'Espanyol no va ser capaç de calmar els ànims i de construir un nou matx a partir de l'empat perquè, cinc minuts després, Mata va tornar a avançar els visitants després d'una bona acció col·lectiva dels d'Unai Emery.

El València va tenir ocasions per sentenciar, però no ho va fer i va patir davant la desesperada voluntat local de buscar la remuntada. L'Espanyol es va abocar a l'atac, primer amb ordre i convicció i després amb cor i coratge. Galán, tot fe, va caçar un refús de César al xut de Luis García per posar el 2-2. Cornellà-el Prat va empènyer els periquitos a volar fins al final. Sense aire, però orgullosos, els blanc-i-blaus ho van intentar però es van quedar a les portes de la gesta. Un punt sumat. Un punt escurçat. En falten tres. Se'n juguen sis. Europa encara és possible.

stats