LLIGA DE CAMPIONS
Esports 28/03/2012

El camí cap a Munic passa per Milà

T. Padilla / N. García
3 min
EL RETORN DE L'OPTIMISME  Messi durant l'entrenament d'ahir a San Siro. L'argentí  ha marcat dotze gols en  els últims cinc partits oficials del Barça.

Quatre mesos després de guanyar a San Siro per 2-3, el Barça torna al mateix escenari per retrobar-se amb el Milan en la primera de les quatre cites que separen els homes de Josep Guardiola de la final de Munic del 19 de maig. L'exhibició de futbol d'aquell dia de novembre, quan el Barça no estava en el seu millor moment de joc -just després va caure al camp del Getafe-, ja va servir per marcar jerarquies amb un gegant del futbol europeu en procés de reconstrucció. Ningú dubta que el Barça és favorit, però precisament aquestes situacions no agraden a Guardiola, amant de la prudència i el respecte al rival.

Tots dos equips arriben al duel en un moment dolç de joc. Els llombards, a diferència de la situació que vivien durant els partits de la fase de grups, han recuperat el lideratge de la Serie A i caminen cap a la segona lliga consecutiva gràcies als gols d'Ibrahimovic. Malgrat l'eliminació en semifinals de Copa en mans del Juventus fa poc, el Milan ha guanyat sis dels últims set partits de lliga. L'eliminatòria davant de l'Arsenal, en què l'equip va brillar a San Siro durant el partit d'anada golejant per 4 a 0, va reforçar Massimiliano Allegri, que va patir l'ensurt del partit de tornada, en què els gunners van imposar-se per 3 a 0. Per la seva banda, el Barça ho ha guanyat tot des de Pamplona i ha passat del pessimisme a veure com es pregunta a Guardiola i Zubizarreta per la possibilitat de guanyar el triplet. Si Ibrahimovic (set gols en els últims quatre partits) és l'estilet dels rossoneri , Messi (dotze gols en cinc partits) és l'home del moment al Barça. I curiosament l'argentí va ser el responsables que el suec no triomfés al Barça.

Si Ibra no va tenir lloc al Barça, ja que topava tàcticament amb Messi, a San Siro és la gran referència ofensiva. Massimiliano Allegri fa que l'equip jugui per a ell, tot i que avui el tècnic toscà pateix per les nombroses baixes: al sancionat Mark van Bommel s'hi sumen les baixes per lesió de Thiago Silva, Pato i Ignazio Abate. Homes claus com Kevin-Prince Boateng, Nesta i Robinho són dubte, tot i que sembla que tots tres acabaran jugant avui a l'estadi de l'oest de Milà. "No tenim por", deia ahir Allegri, que recupera Emanuelson i l'algerià Mesbah per rebre un Barça en què de mica en mica tornen tots els jugadors. Qui també s'ha recuperat d'unes molèsties físiques però difícilment serà titular avui és el que va ser davanter del Barça amb Rijkaard a la banqueta, l'argentí Maxi López, fitxat aquest desembre per l'equip de Silvio Berlusconi del Catània sicilià.

Guardiola té les baixes d'Abidal i Adriano, però recupera Alves per poder disposar de laterals. L'opció de la defensa a tres, amb què ja es va jugar a San Siro, no es descarta per a un partit en què el Barça voldrà superar la força física italiana al mig del camp amb velocitat i toc. Guardiola, que havia deixat clar que no volia topar-se amb els llombards perquè no li agrada jugar dos cops durant la temporada amb el mateix rival a Europa, ha preparat el partit a consciència i ha recordat als seus homes la importància dels detalls: marcar a San Siro és avui l'objectiu d'un Barça que dormirà tres nits a Itàlia, ja que la vaga general de dijous no li assegura poder retornar amb normalitat a casa.

Amb totes les entrades venudes, el partit de San Siro posa cara a cara dos vells rivals que fa anys que es troben oposats. Quan Guardiola jugava, el Milan regnava. Ara, en canvi, l'equip que va al davant és el Barça.

stats