NATACIÓ
Esports 08/09/2012

La destitució d'Anna Tarrés divideix el món de la sincronitzada

T.p./n.g.
2 min
Andrea Fuentes, Anna Tarrés i Ona Carbonell amb les medalles de Londres.

BARCELONA.La decisió de la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN) de no renovar el contracte de la seleccionadora de natació sincronitzada, Anna Tarrés, ha dividit les opinions del món de la natació. Ahir Tarrés insistia a mostrar-se "perplexa" des d'Extremadura, on passa les vacances. "L'únic pecat que he comès és demanar més recursos", va dir ahir. Tarrés va rebre el suport del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que li va trucar per mostrar-li el seu rebuig a les formes utilitzades per la RFEN per comunicar la notícia a Tarrés, que va rebre la Creu de Sant Jordi el 2008.

El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, també va mostrar el seu desacord "per les formes" i "pel moment" en què s'ha comunicat a Anna Tarrés la no renovació del seu contracte. "No podem ser partícips de la manera com s'ha acomiadat Anna Tarrés ni del moment, l'any del Mundial de Barcelona, el 2013". La RFEN de natació va emetre ahir un comunicat en què confirmava que la notícia, avançada per Mundo Deportivo , era certa i que en els pròxims dies es farà públic qui és el nou seleccionador "de cara als Jocs Olímpics del 2016". Gemma Mengual i la madrilenya Ana Montero sonen com a possible relleu de la barcelonina. Segons el comunicat, les raons de la destitució són "estrictament professionals i de política esportiva".

Entre les nedadores hi ha diversitat d'opinions. La canària Paola Tirados, olímpica a Sydney, Atenes i Pequín, s'ha mostrat molt contenta. "Jo no tinc res de bo a dir d'aquesta persona a nivell personal. Ho vaig passar molt malament, molt malament. Òbviament és un gran encert de la Federació", fent referència als mètodes de treball de Tarrés. L'exnedadora Cristina Violán s'ha manifestat en la mateixa línia. Altres nedadores, en canvi, sí que han defensat la manera de treballar de Tarrés.

stats