Esports 28/07/2012

Els 'diables verds' que van sorprendre els galàctics

Jordi Mestre
2 min
Messi i Pinto, si no hi cap contratemps d'última hora, seran avui a Tànger.

Quan Mustapha Moustaoudia va marcar el 2-2 contra el Reial Madrid, l'estadi Morumbi de Sao Paulo va estar a punt d'esfondrar-se. En aquell partit del Mundial de Clubs del 2000, el món esperava una exhibició dels galàctics i es trobava, en canvi, que un equip desconegut desafiava sense complexos els totpoderosos merengues . "¿Però aquests paios de verd qui són?", es devien preguntar Raúl, Hierro, Roberto Carlos i companyia. El 3-2 de Geremi va posar les coses al seu lloc, però el Raja Club Athletic ja havia aconseguit el seu objectiu: ara tothom sabia qui eren aquells jugadors, els diables verds de Casablanca.

Dotze anys després, és el Barça qui s'enfronta al Raja. El club, fundat el 28 de març del 1949 per nacionalistes marroquins, originalment pretenia canalitzar els esforços del jovent de classe mitjana contra la dominació francesa; amb el temps, el Raja (en àrab, esperança ) va créixer en popularitat fins a esdevenir l'entitat esportiva més potent del Marroc. En el seu moment de màxim esplendor, a finals dels noranta, el club va encadenar fins a sis campionats nacionals consecutius i dues Lligues de Campions africanes.

Actualment el Raja passa per moments de transició. Tot i guanyar la lliga del 2011, els diables verds no van passar del quart lloc el 2012. Per redreçar el rumb, la directiva ha apostat per un home de la casa, Mohamed Fakhir: l'objectiu serà, a més de tornar a vèncer, recuperar l'estil de futbol ofensiu que històricament havia caracteritzat el club.

La convocatòria de Tito

L'entrenador barcelonista ha viatjat a Tànger amb 9 jugadors del primer equip -Pinto, Alves, Bartra, Dos Santos, Alexis, Messi, Mascherano, Afellay i Adriano- i 13 del filial: Oier, Lombán, Sergi Roberto, Deulofeu, Rafinha, Femenía, Sergi Gómez, Lobato, Patric, Planas, Balliu, Espinosa i Gustavo.

stats