Esports 28/04/2011

La guerra dialèctica entre Pep i Mou traspassa fronteres

Martí Molina
1 min
Diverses portades dels diaris internacionals d'ahir.

Barcelona.Les declaracions de Mourinho i Guardiola no van passar desapercebudes als mitjans internacionals. Molts van optar per focalitzar el clàssic en una batalla entre els dos entrenadors, i van destacar la resposta del tècnic blaugrana a les provocacions del portuguès.

És el cas del diari argentí Olé , que destacava a la portada que "puja la temperatura" entre els entrenadors. I a les pàgines interiors explica: "Un Guardiola molt enfadat contesta les declaracions de Mourinho". En general, en els mitjans sud-americans s'ha destacat el partit i també s'ha centrat l'atenció en les declaracions dels dos tècnics.

A Portugal, el rotatiu A Bola deia a la portada que el tècnic madridista "dispara" contra el blaugrana. A les pàgines interiors explicava que Mou "va fer servir un to més agressiu que mai contra l'entrenador del Barça" i que aquest "hi va respondre". I concloïa que els dos tècnics van "escalfar l'ambient" abans del clàssic.

La roda de premsa prèvia també va ser portada de dos dels principals diaris esportius italians. Al Corriere dello Sport qualificaven el partit d'"enverinat", mentre que a la Gazzetta dello Sport titulaven: "Mou-Guardiola: espurnes".

El clàssic també va ser un tema destacat en la premsa generalista. A Anglaterra, The Times titulava: "La guerra entre tècnics és el rerefons de l'últim gran clàssic". Per la seva banda, a The Guardian comentaven: "Els jocs mentals de Mourinho provoquen la resposta de Guardiola".

A França, el diari Le Monde augurava un partit "explosiu" després de la "guerra dialèctica" entre els dos clubs. La Dépêche parlava de l'enfrontament com "la batalla final"; i a Le Nouvel Observateur titulaven "Castellans contra catalans", contextualitzant l'eliminatòria en el conflicte polític.

stats