OPINIÓ
Esports 18/02/2012

Els equips de Dusko Ivanovic arriben com una moto

Roger Grimau
2 min
Mentre els ajudants no amaguen el seu nerviosisme, Dusko Ivanovic es lamenta  per una acció del Caja Laboral a la Copa del Rei de Barcelona.

Arriben com una moto. Els equips de Dusko Ivanovic, que té ni més ni menys que quatre títols de Copa, acostumen a arribar a aquesta cita en el millor moment de la temporada. Normalment comencen les pretemporades abans que tots els altres, i són molt exigents i dures, tal com indica la fama que acompanya l'entrenador montenegrí. Moltes sessions i entrega total i absoluta, amb un nivell de tensió física i mental similar al dels partits. Aprens a tolerar el cansament i a donar una mica més de tu mateix quan sembla que ja no et queda res al dipòsit. Ideal per jugar tres partits en tres dies. Per tot això, els seus equips són dels millors de la Lliga Endesa competint. No es donen mai per vençuts. Sempre estant pendents d'assaltar el partit.

Per això el Barça ha d'anar amb molt de compte si vol fer el pròxim pas cap al primer gran objectiu de la temporada i, a més, enviar un missatge contundent a tots els altres equips: vèncer-los serà molt difícil. Prigioni. Totes les anàlisis que es facin del Caja Laboral comencen pel base argentí, un dels millors de la seva lliga. Deu participacions, tres títols i un gran domini del joc. Prigioni és d'aquell tipus de jugadors que en els moments calents i decisius saben que els toca assumir la seva responsabilitat. Al costat del base argentí, un autèntic killer . Si Teletovic entra al partit defensar-lo és pràcticament missió impossible perquè tira més ràpid que un petit tot i que fa 2,06 m. Per si això no fos prou, aquesta temporada està jugant més i millor al pal baix. San Emeterio és la referència exterior, capaç de fer moltes coses i de defensar amb solvència. I el Barça farà molt bé de controlar Oleson i Ribas si no vol que es compliqui el partit de manera imprevista.

El dia de descans haurà servit per recuperar forces amb un entrenament de recuperació, els jugadors es mouen una mica, fan llançaments a cistella, repassen les jugades de l'adversari a la pista i, per acabar, una bona sessió d'estiraments, fonamentals per evitar lesions. Primera sessió de vídeo per començar a visualitzar el partit de semifinals. Cap a l'hotel.

Mentrestant cal tenir posat un ull a l'altra banda del quadre. El finalista jugarà contra un d'aquests equips i és bo veure com estan jugant, controlar els jugadors més en forma. Per què no dir-ho, també: ens agrada el bàsquet i en aquest format és un gran espectacle!

Per a tots els equips grans el torneig del KO és el primer gran objectiu de la temporada. Guanyar significa agafar aire i renovar energies per als tres o quatre mesos que queden de temporada, seguir treballant amb tranquil·litat en vista al proper gran moment, quan s'han de jugar els quarts de final de l'Eurolliga que et donen accés a la final four .

stats