EL BARÇA VA TENIR 100 REPRESENTANTS A ZURIC
Esports 11/01/2011

Una excursió amb vestits d'etiqueta

Toni Padilla
2 min
Les mares de Messi, Xavi i Iniesta, ahir a la gala de Zuric.

Un periodista amb cara d'escèptic jugava a un videojoc amb una consola que un patrocinador havia instal·lat a la sala principal de l'hotel on s'allotja la delegació del Barça. Jugant un Barça-Tottenham, veia com Villa fallava un gol davant de Gomes just en el moment en què per darrere li cridaven: "Xuta, xuta!". I qui cridava era un David Villa que, rialler, li recomanava que xutés abans.

Durant unes hores, l'Hotel Parc Hyatt de Zuric va ser el quarter general de la mastodòntica expedició que el Barça va enviar a Zuric. Unes 100 persones que van volar en dos vols xàrters. Bé, van volar o van venir en tren via París, com el pare d'Andrés Iniesta, que té pànic a volar i esperava a la porta de l'hotel l'arribada del seu fill, que hi va anar acompanyat de la seva companya, embarassada. Els jugadors del Barça que van venir a recollir el seu premi -tots en tenien com a mínim un, com a membres de l'equip ideal- van voler estar acompanyats pels seus. Piqué, pels pares i el germà. Xavi, pels pares i germans, Villa, per la seva dona i el seu pare, i Puyol, per la xicota i algun amic.

Jugant amb el Twitter

Precisament Puyol es passejava rialler per la sala principal de l'hotel fent temps abans de recórrer els 200 metres cap al Palau de Congressos de Zuric. I en trobar-se amb Piqué, van riure abans de mirar els seus mòbils. David Villa, al costat, els feia broma: "Ja esteu amb el Twitter un altre cop?". Sí, miraven el que deia Cesc Fàbregas.

La FIFA va donar a la gala d'ahir un toc de Hollywood que va obligar la representació blaugrana a vestir-se de vint-i-un botó. Messi, amb corbata de llaç, per exemple. La mare de Piqué, amb un elegant vestit amb uns guants negres a l'estil de Rita Hayworth, i la dona de Villa, amb un vestit negre espectacular. Messi buscava algun minut de calma, amagant-se pels racons, però demostrava que encara no n'ha après tant com Guardiola, que s'ho mirava de lluny acompanyat de Manel Estiarte. Sandro Rosell reia i xerrava amb tothom acompanyat de la directiva, entre els quals hi havia un Didac Lee que lluïa una camisa xinesa d'etiqueta molt elegant.

Per a tota l'expedició va ser un dia intens, tot i algunes absències. D'expresidents només hi havia Agustí Montalt, però d'exentrenadors n'hi havia més, com Radomir Antic i Llorenç Serra Ferrer, que xerraven amb Stòitxkov i Luis Suárez, que, rialler, comentava que quan li van donar la Pilota d'Or "no feien totes aquestes coses". I mentre ho deia, Stòitxkov devorava un altre canapè. El búlgar, de caràcter expansiu, va ser dels més cridaners, a poca distància d'una taula on hi havia molta saviesa i molta intel·ligència per prendre's les coses amb calma. La taula amb Rexach, Fusté, Angel Mur... Els que n'han vist de tots colors. Els que ahir caminaven orgullosos preguntant-se si Messi havia escollit el millor vestit.

stats