FUTBOL SALA: FINAL DE LA COPA DEL REI
Esports 07/05/2011

"Ser a les finals era el nostre objectiu"

Constància Als 30 anys aquest pivot hispano-brasiler viu la seva temporada més dolça. Fa quatre anys que és al Barça i avui busca guanyar la Copa del Rei

David R. Jover
2 min
Mirant cap al títol. La màxima prioritat de Fernandão i els seus companys és assolir avui a Toledo la Copa del Rei.

El Barça Alusport aspira avui a guanyar a Toledo el segon títol de la temporada, en la final de la Copa del Rei contra l'Inter Movistar (a les 20.00 h). Fernandão, ja recuperat d'una lesió, pot ser un jugador clau.

Avui podeu aconseguir el segon títol de l'any. Esperàveu arribar a dues finals aquest any?

A principi d'any tothom té la il·lusió de guanyar-ho tot. Nosaltres sempre hem tingut clar que pots guanyar o no, però el que sí que exigíem era arribar a les finals.

Al davant hi haurà el que està considerat el millor equip del món, l'Inter Movistar. Són ells els favorits?

Sí, per descomptat. Han jugat moltes finals en els últims anys i nosaltres tan sols una. Fa molt temps que guanyen i això es tradueix en intensitat i ganes a la pista.

A la Lliga els heu derrotat...

És cert, però en una final no importa el que hagis fet abans perquè el que compta és l'experiència i els petits detalls. Hem d'estar mentalitzats que patirem per guanyar. Contra l'Inter s'ha de ser pacient.

I vostè com arriba a la final?

Ara estic molt bé, content. He deixat enrere problemes físics que a cap jugador li agrada tenir i ara estic en una dinàmica positiva, amb bon ritme i a punt per ajudar l'equip.

A la Lliga han quedat primers per primer cop a la història. Era l'objectiu marcat a l'inici de l'any?

Sí, sobretot veient la plantilla que tenim. Vam incorporar tres jugadors fonamentals -Torras, Wilde i Lin- que ens han fet pujar el nivell.

Fa set anys que va arribar a Catalunya. En què ha canviat?

Al principi no sabia ni córrer! Em cansava molt aviat, però ara ja sé com moure'm millor. A Martorell el meu joc era esbojarrat. Ara tinc molta mes maduresa i experiència.

En quin moment de la carrera es troba ara mateix?

Què no em veus bé? [Riu.] Bé, tinc 30 anys i encara em queda benzina. Tot i així, el dia que em diguin que ja no serveixo, doncs agafaré les meves coses i me n'aniré a descansar.

Javi Rodríguez en té 37 ...

És increïble! A la seva edat i jugant a alt nivell... Signaria estar com ell. Però som persones diferents i no crec que arribi a la seva edat.

I l'any vinent continuarà al Barça?

Ara estic centrat en el final de temporada i en el títol d'avui.

Però la seva prioritat és quedar-se.

Sí, esclar, qui no voldria estar al Barça! Jo n'estaria encantat.

stats