ESPANYOL
Esports 10/05/2011

Una nova fornada blanc-i-blava llesta per al pròxim derbi

Tres dels quatre defenses titulars de l'Espanyol al Camp Nou no havien jugat mai un derbi a l'estadi. Homes com Galán, Raúl Rodríguez i Jordi Amat s'hi van estrenar sense notar la pressió.

N. Arroyo / T. Padilla
2 min
Raúl Rodríguez lluitant amb Lionel Messi.

BARCELONA.Davant seu tenien el millor jugador del món, Lionel Messi; el que va acabar en segon lloc en la classificació de l'última Pilota d'Or, Andrés Iniesta, i el màxim golejador del Mundial, David Villa. I en canvi, tres d'ells no havien jugat mai al Camp Nou. Excepte Javi Chica, tres dels quatre titulars en la línia defensiva de l'Espanyol en el partit de diumenge s'estrenaven en un derbi a l'estadi blaugrana: Ernesto Galán, Jordi Amat i Raúl Rodríguez. Els tres, però, van saber estar a l'alçada del repte, tot i que Raúl Rodríguez encara recordava una mica frustrat el gol de Gerard Piqué, a qui marcava: "M'ha bloquejat Busquets, i tot i que he arribat a temps per agafar-lo ja anava per davant i ha marcat", deia l'exjugador de les categories inferiors de la Gramenet.

Amb tot just set partits a Primera, però, Raúl Rodríguez no va notar cap mena de pressió: "El Camp Nou impressiona els primers cinc minuts, però després tot és futbol. Tant fa aquest camp o un altre. M'ha durat tres o quatre minuts, la sensació de saber que jugava en un estadi així". Jordi Amat, de la seva part, admetia: "És un camp molt complicat, però estàvem molt tranquils perquè el mister aconsegueix fer-nos-hi sentir. Fins i tot et diria que la gent a Cornellà-el Prat pressiona més que al Camp Nou".

Valents, els dos joves defenses van parlar després de la derrota sobre el futur i sobre tot el que es pot aprendre de cara a noves ocasions. De fet, els dos van destacar que un cop et poses a jugar tant fa tenir davant noms tan importants. "Messi és un jugador molt bo, amb molta arribada, però un cop jugues no pots mirar qui és qui", va dir Amat. Raúl Rodríguez, de la seva part, va dir: "A mi m'agraden els reptes, com enfrontar-me amb jugadors com Messi. Ja entreno cada dia amb jugadors ofensius de gran qualitat. És una manera de créixer, especialment per a la gent jove que juguem a la defensa". De fet, en el derbi d'anada al seu club encara hi jugaven Víctor Ruiz i Dídac Vilà, que ara són al Nàpols i el Milan. Una nova fornada de defenses blanc-i-blaus ja estan llestos per a nous reptes.

stats