MOTOCICLISME
Esports 11/08/2014

10 de 10 històric de Marc Márquez

El cerverí s’imposa a Lorenzo i Rossi i fa història amb la desena victòria consecutiva

i

BarcelonaMarc Márquez avisava en la prèvia que el circuit d’Indianapolis, després de les obres a les instal·lacions, era ara “molt més divertit” tot i que oferia “menys opció per fer avançaments”. Però el cert és que el desè Gran Premi del campionat va ser tota una festa per al cerverí. La desena consecutiva. El pilot d’Honda va imposar-se a Jorge Lorenzo i Valentino Rossi, amb qui va oferir un parell de voltes brillants, plenes de creuaments i avançaments, per adjudicar-se un 10 de 10 històric. Márquez és el primer pilot que aconsegueix guanyar les primeres deu curses del campionat.

“La carrera ha sigut molt dura -va analitzar el 93 al final del Gran Premi-. La temperatura de pista estava més alta que en els entrenaments i m’ha costat molt avançar Rossi. Després no podia deixar enrere Lorenzo, que tenia un ritme molt bo. Però al final hem pogut marxar en solitari i sumar 25 punts més”. A més, el podi de Rossi suposa que l’italià s’hagi convertit en el primer a superar els 4.000 punts.

Tot i l’avís de Márquez, el circuit nord-americà va ser un ball d’avançaments. Rossi va arrencar amb un duel apassionant amb Dovizioso que va acabar amb un lleuger toc que els va fer obrir-se en excés en un revolt. I un error, quan hi ha Márquez al darrere, es paga especialment car. El de Cervera, a qui seguia Lorenzo, va aprofitar la pista lliure per situar-se líder a falta de 22 voltes. Va durar poc, perquè Rossi va refer-se de seguida per tornar a posar-se al capdavant. La lluita es va mantenir un parell de voltes més i els tres, amb Dovizioso ja despenjat, van encetar un ball en què el més fort va ser Márquez, especialment segur i valent per l’interior, aguantant les escomeses d’un Lorenzo agressiu que va haver de rendir-se. Ja en solitari, Márquez va marcar el ritme que volia per desenganxar-se del mallorquí i l’italià i creuar la meta el primer, com no ha deixat de fer des de l’inici de la temporada.

Esgarrapen punts a Rabat

En Moto2, Mika Kallio va imposar-se a Maverick Viñales i Dominique Aegerter, i va poder retallar diferències sobre Tito Rabat a la classificació general, després que el barceloní quedés a les portes del podi. El pilot finlandès, que va dominar la cursa en tot moment, té 176 punts i se situa ara a set punts del barceloní.

Maniobra a la recta

En Moto3, Efrén Vázquez va aconseguir el seu primer triomf en un Gran Premi, gràcies a una última maniobra magistral a la recta final, en què va aprofitar la velocitat punta de la seva Honda per fulminar Romano Fenati i prendre-li la primera posició. Jack Miller va completar el podi i manté la primera posició de la classificació. Àlex Márquez, que només va poder ser sisè, cau a la tercera posició. Rins va ser cinquè.