Esports 07/03/2011

"Quan jugava amb l'aleví, ja destacava per sobre de la resta"

Anglaterra Curiosament, qui va portar Cesc al Barça ha acabat també a Anglaterra. Rodo Borrel, extècnic de La Masia, és ara cap de les categories inferiors del Liverpool.

T.p.
2 min
El català Rodo Borrell va descobrir Cesc.

Quan va veure per primer cop Cesc Fàbregas?

Quan era el tècnic de l'aleví del Barça. Llavors, tenia el costum de veure els rivals de l'equip que entrenava ja durant la pretemporada. Si veia algun jugador que era molt bo, també l'apuntava a l'agenda per portar-lo al club. En veure el Mataró, no vaig veure res d'especial, però quan els vaig tornar a veure per segon cop, ja amb la lliga començada, tenien un jugador que destacava per sobre de la resta; era Cesc.

Per què no havia jugat el primer cop?

Pel que em va dir el senyor Blai al descans d'aquell partit, tota una institució al futbol base del Mataró, ells sabien que venia i van decidir amagar Cesc perquè sabien que el voldria fitxar. Però el segon cop no m'esperaven. Llavors me van dir qui era: que es deia Cesc, que venia d'Arenys i que era un jugador un any més jove que la resta. Però era el millor. I lògicament, el vaig voler fitxar. Era molt madur futbolísticament parlant. Quan jugava amb els alevins ja destacava per sobre de la resta de jugadors, el vaig voler fitxar des del primer moment.

I el va fitxar ràpidament?

Amb la temporada ja començada es va arribar a un acord. Ell entrenaria els dimecres amb el Barça, però al resta de la temporada podria seguir jugant amb el Mataró, ja que jugava amb nens que eren un any més grans que ell i això ja anava bé perquè anés guanyant experiència. Després d'aquell primer any, la següent temporada ja va venir definitivament al Barça. Va debutar-hi amb l'aleví.

I al Barça, hi va triomfar?

Sempre va agradar, però les coses no sempre són fàcils. Quan ell va marxar, va ser per alguna raó. Però el seu somni era el Camp Nou i, de fet, quan ho passava malament, li vaig regalar la samarreta de Guardiola.

stats