ATLETISME
Esports 26/03/2012

Els kenians dominen una Marató de Barcelona de rècord

BARCELONAEl corredor kenià Julius Chepkowony i la seva compatriota Emily Chepkony van ser els guanyadors de la 34a edició de la Marató de Barcelona. Una prova que va estar marcada per un nou rècord de participació, 19.507 atletes, i també pels 14 corredors que van aconseguir la mínima per als Jocs Olímpics de Londres.

Chepkowony, de 23 anys, va encapçalar un podi que estava format íntegrament per kenians en categoria masculina. El corredor va completar el recorregut barceloní amb 2 hores, 11 minuts i 14 segons, després de passar per diferents monuments de la ciutat com la Pedrera, l'Arc de Triomf o la catedral. En categoria femenina, Samoei Emily Chepkony va aturar el cronòmetre en 2:26.53 i va aconseguir un nou rècord de la prova, tres minuts per sota de l'anterior registre (des del 2007).

Amb els Jocs de Londres a la vista, la Marató era una bona oportunitat per a molts atletes d'aconseguir la mínima olímpica. I ho van aconseguir fins a 14 (11 homes i 3 dones). Entre ells, destaca el corredor de Tenerife José Carlos Hernández, que va ser el millor europeu a la prova (vuitè). En canvi, el madrileny Chema Martínez no va aconseguir el registre, ja que va abandonar al quilòmetre 28. Tampoc no va aconseguir el temps mínim Jaume Leiva (quinzè), tot i que va ser el millor dels catalans.

D'altra banda, Abderrahman Ait Khamouch, marroquí nacionalitzat espanyol, va batre la plusmarca mundial paralímpica en la categoria T46 (amputats de braç) amb un temps de 2:25.43.

La Marató de Barcelona ha aconseguit quadruplicar el nombre d'assistents en els últims deu anys, fins a arribar a situar-se entre les vint més populars del món. Aquest 2012, l'augment de participants va ser del 28% respecte a l'edició anterior.