MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 16/10/2011

Primer 'match ball' per a un Stoner que corre a casa

Nuria García
3 min
Stoner, l'ídol local Casey Stoner pot convertir-se en el nou campió del món de MotoGP a Phillip Island, a casa seva, davant la seva gent i justament el dia del seu vint-i-sisè aniversari.

BarcelonaCasey Stoner busca el seu cap de setmana perfecte. Tots els pilots han somiat amb aconseguir ser campions del món a casa seva, davant la seva afició. I això és el que Stoner pot aconseguir avui. L'australià posaria així la cirereta del pastís a temporada per emmarcar. I, de pas, celebraria el seu aniversari de la millor manera possible. Tot coincideix, tot sembla que estigui lligat per fer que l'australià visqui avui un vint-i-sisè aniversari perfecte. Però, per aconseguir-ho, no depèn només d'ell mateix. I Jorge Lorenzo, l'actual campió del món, està disposat a esguerrar-li la festa, a no posar-li les coses gens fàcils. De fet, el pilot balear és l'únic que té opcions -tot i que remotes- d'arrabassar el campionat d'aquest any a l'australià.

A Austràlia, per tenir la festa completa, Stoner necessita sumar deu punts més que Lorenzo. "El Jorge va molt fort i, sincerament, crec que les meves opcions de guanyar el títol aquí són molt petites. El meu objectiu serà sortir bé i guanyar la cursa", va dir Stoner, conscient que Lorenzo serà un os dur de rosegar a Phillip Island. Lorenzo també deixava clares les seves intencions: "La cursa serà molt dura, però crec que serà important ser consistent i tenir bon ritme. Intentaré sortir a guanyar i, si bé sé que serà molt difícil guanyar el Casey, ho intentaré".

A més del seu segon campionat -ja va guanyar amb Ducati l'any 2007-, Stoner busca igualar un rècord que, al seu terreny, té Valentino Rossi. L'italià és l'únic pilot que a la categoria reina ha sumat cinc triomfs consecutius a Austràlia (del 2001 al 2005), i Stoner, que no té rival a Phillip Island des del 2007, pot aconseguir avui el cinquè triomf a casa seva.

Pel que fa a la resta de catalans de MotoGP, Dani Pedrosa, amb problemes d'adherència amb els seus pneumàtics, sortirà des de la vuitena posició, mentre que Toni Elias tornarà a veure la sortida del Gran Premi des de la cua de la graella.

Les opcions de Terol

A més de Stoner, Nico Terol, als 125 cc, també podria coronar-se com a campió. Però si Stoner reconeixia que ho tindrà complicat, per a Terol encara ho serà una mica més. El pilot d'Alcoi surt des de la segona fila de la graella, just per darrere de qui pot endarrerir una setmana més la celebració del seu Mundial, el francès Johann Zarco. De fet, Terol necessita sumar 19 punts més que el francès, que està anant de menys a més aquesta temporada. "He de fer una bona sortida per no perdre el ritme al capdavant, i buscar el meu millor resultat sense pensar en res més", deia Terol després de baixar de la moto. El d'Alcoi prefereix centrar-se a fer una bona cursa i no pensar en el que podrà venir.

Pel que fa a Moto2, Marc Márquez està condemnat a remuntar. I això, amb el pilot de Cervera pel mig, acostuma a ser sinònim d'espectacle per a l'espectador. Márquez va ser sancionat divendres amb un minut d'afegit sobre el seu temps en els entrenaments oficials, després de provocar un accident amb Wilairot quan ja havia sortit la bandera de quadres, i és per això que avui sortirà últim (de fet, Wilairot va rebre ahir l'alta mèdica, però el seu equip ha decidit que el pilot tailandès no prengui la sortida en la cursa d'avui). Però Márquez està acostumat a remuntades espectaculars, i més amb el campionat en joc. El seu principal rival, Stefan Bradl, no va tenir el dia en la sessió oficial, que va estar marcada per la pluja intermitent que va caure a Phillip Island, i no va poder millorar el vuitè millor temps. Així doncs, si Márquez, que sortirà 38è, vol mantenir el lideratge de Moto2, haurà d'escalar un mínim de trenta posicions per contactar amb Bradl.

stats