MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 07/11/2011

La persistència de Terol per ser campió de 125 cc té recompensa

Nuria García
2 min
La persistència de Terol per ser campió de 125 cc té recompensa

BarcelonaNico Terol va aconseguir ahir a València el que feia quatre anys que buscava. El d'Alcoi ha estat pacient i persistent, però aquest havia de ser el seu any. Ha dominat el Mundial des de la primera cursa i, tot i que en les últimes cites els nervis l'han traït una mica, ahir se'ls va espolsar de cop quan, a la tercera volta, el seu únic rival, Johann Zarco, va caure. A partir d'aquell moment, ja era campió del món. I llavors va tornar a gaudir sobre la moto. La lluita entre Terol, Viñales i Faubel, que es van avançar els uns als altres durant unes quantes voltes, va acabar emportant-se-la el català. Maverick va ser el més llest dels tres i va aconseguir un triomf que li permet acabar el seu primer any com a tercer classificat del Mundial i, de passada, com a millor rookie. Aquest guardó, però de Moto2, també se l'ha endut un català: Marc Márquez. El de Cervera no va poder participar en l'última cursa però ja tenia el títol del millor debutant a la butxaca. Bradl, que va fer la sortida ja com a campió, no va poder tancar l'any amb un podi, ja que va caure quan s'havien disputat quatre voltes.

La cursa de MotoGP va ser de les més incertes de la temporada. Es preveia el mateix guió de sempre quan Stoner, que sortia primer, se'n va anar de tots. Però quan la pluja va aparèixer, Spies va retallar els 10 segons d'avantatge que tenia l'australià. L'americà el va avançar a tres voltes per al final, però Stoner no va tirar la tovallola i, sobre la línia de meta, va superar Spies i es va endur l'última victòria de l'any per tan sols 15 mil·lèsimes. Per darrere, Pedrosa no va poder aguantar el ritme i va caure fins a la cinquena plaça, de manera que va perdre les opcions d'aconseguir la tercera plaça del Mundial.

Ahir va fer dues setmanes del tràgic accident que va acabar amb la vida de Marco Simoncelli. A Xest, abans de les curses, tots els pilots van homenatjar l'italià. Les prop de 90 motos que participen en el Mundial van fer una volta darrere de la moto de Sic, pilotada per Kevin Schwantz, campió de 500 cc l'any 93. Després tots es van quedar a la graella amb les motos enceses. El punt final el va posar una traca de dos minuts i un llarg i emotiu aplaudiment de tot el pàdoc.

stats