ELECCIONS A LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL
Esports 16/03/2011

La 'pole position' d'Andreu Subies

Albert Solé
2 min
La 'pole position' d'Andreu Subies

Barcelona.Andreu Subies és el candidat més ben situat per sortir escollit com a nou president de la Federació Catalana de Futbol (FCF) en les eleccions del 26 de març. Dilluns els tres precandidats van anar a la seu de la FCF per presentar els avals (firmes de presidents o vicepresidents de clubs) recollits, i tots tres van portar-ne més del mínim per convertir-se en candidats, que és de 124 vàlids (ni duplicats ni nuls) -un 10% del cens-. El recompte dels avals va ser lent i feixuc i no es va acabar fins a dos quarts de quatre de la matinada de dimarts, després de set hores. Una feina provocada perquè una part significativa dels avals presentats pels precandidats que han passat el tall no van ser vàlids. Andreu Subies va presentar 374 avals bons dels 507 que va portar (un 73,3% de vàlids) i confirma que és el favorit de cara a la victòria final el 26 de març; Jaume Llauradó en va tenir 208 vàlids de 360 (un 57,7 de vàlids), i Jordi Casals, 144 de 238, un 60% de bons per al darrer president.

Les negociacions pels pactes

En les últimes eleccions a la FCF, el precandidat que ha presentat més avals sempre ha acabat sent el guanyador: Jordi Roche el 2005 -tant al març com a l'octubre-, i Jordi Casals el 2009. De totes maneres, podria passar que un club que hagués donat la seva firma a un precandidat canviés d'opinió i votés per un altre.

Un cop els tres candidats han mesurat les forces en forma de firmes de clubs, començaran la campanya i les negociacions per arribar a pactes. Jordi Casals ja va verbalitzar que està obert a pactar amb Llauradó, però no hi pensa. Tot i això, dilluns de matinada Joan Gaspart va citar les candidatures de Llauradó i Casals per cuinar el pacte entre ells dos (tot i que Casals no hi va anar, sinó dues persones de la candidatura). A més, Llauradó medita denunciar a la Junta Electoral que Subies no pot ser candidat perquè incorreria en duplicitat de càrrecs, ja que és regidor de l'Ajuntament de Benavent de Segrià.

stats