LA LLUITA PER LA COPA - LLIGA ACB
Esports 10/01/2011

A punt d'obtenir el bitllet per a la Copa

El clar triomf dels homes de Pepu sobre el Fuenlabrada (100-86) catapulta el Joventut en el seu objectiu de classificar-se per a la Copa. Nou equips opten a cinc places disponibles quan falten dues jornades.

David Jover
2 min
L'holandès Henk Norel, autor ahir de 10 punts, esmaixa davant  la mirada del mexicà Gustavo Ayón.

BARCELONAQueden dos partits per decidir quins seran els sis equips que acompanyaran el Regal Barça i el Reial Madrid a la Copa del Rei que es disputa del 10 al 13 de febrer a la capital d'Espanya. Un dels aspirants a poder ser-hi és el DKV Joventut, que no fa tant, el 2008, quan comptava amb Ricky Rubio i Rudy Fernández a les seves files, es va emportar el trofeu.

Pot decidir l''average'

Els verd-i-negres van obtenir ahir, gràcies als 30 punts d'English i els 24 de Mc Donald, una victòria de prestigi contra el Fuenlabrada i sumen, així, la novena victòria de la temporada, que els situa sisens a la classificació, però empatats a 9 victòries amb el Power Electronics València, quart, el Blancos de Rueda Valladolid, que des del 1998 no disputa una Copa del Rei, cinquè, i el Fuenlabrada, que després de la derrota d'ahir a l'Olímpic de Badalona cau fins al setè lloc a causa de la diferència de punts. Veient la igualtat, el basket average es preveu clau per decidir les places restants. Qui té millor balanç de punts a favor i en contra és el València d'Svetislva Pesic, que té un +51. El Valladolid compta amb un +30 i el DKV tan sols té un +11.

Per tant, en cas d'empat a triomfs amb més equips, els badalonins sortirien perdent i l'única manera que la Penya no pateixi per la classificació per a la Copa del Rei és guanyar un dels dos partits que els queden -Caja Laboral a Vitòria i CAI Saragossa a Badalona- i oblidar-se de l' average , sobretot veient que el Bilbao Basket i el Gran Canària 2014, amb una victòria menys, tenen millor average : +48 els bascos i + 27 els canaris. En les dues properes jornades es decidirà quin dels nou equips que encara lluiten per una plaça té la sort d'entrar-hi. La Copa més cara dels darrers anys necessita la Penya i la seva afició a Madrid.

stats