Esports 28/03/2011

El nen tranquil que només volia jugar a futbol

N.a.
2 min
Verdú fa un control amb el pit davant d'Arbeloa. El migcampista sempre és la referència de l'Espanyol, sigui qui sigui el rival.

"El Joan no ha sigut mai conscient de ser tan bo com realment és". Amb aquesta contundència parla Pepe Villar, que el va entrenar fins a cadets a la Penya Barcelonista Anguera, club de formació de Verdú. "Era diferent a la resta, sempre amb els ulls molt oberts, sempre despert. Feies una correcció durant l'entrenament i ell l'entenia a la primera i l'aplicava amb naturalitat. Treballar amb ell era molt agraït", explica Villar, que recorda amb il·lusió aquella etapa en què ja s'intuïen detalls de crac a l'actual migcampista periquito. "Més enllà de la tècnica que tenia i que té, de la seva habilitat per veure el joc abans que la resta de futbolistes, en Verdú ha arribat on és per la seva inquietud per millorar".

L'actual entrenador del Badalona, Manolo Márquez, també va coincidir amb Verdú en la seva etapa de coordinador a la Penya Anguera. "Ell va començar des de molt petit, abans d'infantils, i aleshores l'entrenava el seu pare, que li exigia molt, encara que fos un any més petit que tots els seus rivals", relata Márquez. El tècnic considera vital el suport de la seva família en el procés de maduració del barceloní, ja que "l'ha ajudat a créixer com a futbolista i com a persona sense deixar de tenir mai els peus a terra". De fet, la seva gent li ha forjat un caràcter "disciplinat, educat i molt responsable", assegura. "Va començar a entrenar-se a les categories inferiors del Barça als catorze anys, però no anava crescut. Seguia venint a veure jugar el seu germà i sempre anava amb una pilota".

El més llest de la classe

Pepe Villar creu que Verdú "ha tingut la mala sort d'entendre massa bé el joc", cosa que li ha fet assumir una polivalència que l'ha perjudicat en la seva carrera. "És d'aquells futbolistes que saben què cal fer a totes les posicions i els entrenadors ens n'aprofitem per cobrir forats.Tot i que on més influència té en el joc és a la mitja punta. Però el futbol d'avui en dia, obsessionat a defensar, no afavoreix el seu joc. Costa trobar un entrenador prou atrevit".

Márquez creu que és un dels futbolistes "amb més talent de l'Espanyol". També ho pensa Villar, que s'indigna quan veu que Verdú no s'atreveix a xutar cap falta, tot i que és "el millor de tots". "Li falta caràcter de crac per acabar de fer el salt", diu. Márquez, però, manté que potser aquest és el secret. "Ell només volia i vol jugar a futbol".

stats