Ara Estiu 29/07/2011

Clooney obrirà la 68a Mostra de Venècia

Clooney, Polanski i Cronenberg encapçalen el rànquing de directors que competiran pel Lleó d'Or de la Mostra de Venècia a partir del 31 d'agost. Ahir es van anunciar a Roma els 21 films candidats.

Eugènia Sendra
2 min
Clooney obrirà la 68a Mostra de Venècia

Barcelona.El Lido lluirà la catifa vermella del 31 d'agost al 10 de setembre amb motiu de la 68a edició de la Mostra de Venècia. Roman Polanski, George Clooney i David Cronenberg són tres dels grans noms que competiran per aconseguir el Lleó d'Or del festival, on s'exhibiran 21 projectes cinematogràfics dins de la secció oficial. La catifa també veurà desfilar estrelles com Madonna, Steven Soderbergh, Al Pacino i el català Kike Maíllo, que participaran fora de concurs.

The Ides of March , el nou i esperat treball de Clooney com a director, obrirà la Mostra. Basada en l'obra Farragut North , de Beau Willimon, la pel·lícula narra la campanya de les primàries dels demòcrates a Ohio i la història d'un jove expert en comunicació que treballa per al candidat, el governador Mike Morris (interpretat per Clooney). Acompanyat de Ryan Gosling i Philip Seymour Hoffman al repartiment, Clooney competirà amb una altra adaptació, en aquest cas teatral. Polanski s'ha inspirat en l'obra Un déu salvatge de Yasmina Reza per crear Carnage , que té Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz i John C. Reilly com a protagonistes. El film del director francopolonès, una coproducció entre França, Alemanya, Suïssa i Espanya, té l'interès afegit que Polanski en va escriure el guió mentre estava sota arrest domiciliari a Suïssa, després que els Estats Units l'acusessin de mantenir relacions sexuals amb una menor.

Cronenberg optarà al Lleó d'Or amb Un método peligroso i repeteix amb els actors Viggo Mortensen i Vincent Cassel després de l'experiència de Promeses de l'est (2007). El director s'inspira en l'obra de John Kerr i proposa un viatge a l'Alemanya de la Primera Guerra Mundial, on comparteixen coneixements un jove psiquiatra, Carl Gustav Jung, el seu mentor Sigmund Freud i la psicoanalista Sabina Spielrein (interpretada per Keira Knightley).

Todd Solondz torna a Venècia amb Dark horse -i ho fa acompanyat de Mia Farrow-, i el director de L'exorcista , William Friedkin, competirà pel premi amb Killer Joe , protagonitzada per Matthew McConaughey. Abel Ferrara presentarà una crònica de la fi del món amb Willem Dafoe ( 4:44 Last day on Earth ). Aleksandr Sokurov, un dels directors russos més prolífics, mostrarà Faust, la relectura del clàssic de Goethe filmada a Islàndia. A la presentació d'ahir a Roma, el director del festival, Marco Mueller, va expressar que la Mostra vol "colpejar la sensibilitat i la intel·ligència de l'audiència amb imatges que encantin i inspirin, però també que facin pensar".

Maíllo i Brühl al Lido

Tot i que hi ha menys presència espanyola i hispanoamericana, enguany Venècia tindrà un regust català perquè fora de concurs es presentarà Eva , l' opera prima de Kike Maíllo, una història de robots interpretada per Daniel Brühl. W.E. , la segona pel·lícula de Madonna, i Wild Salomone , dirigida i protagonitzada per Al Pacino, també s'exhibiran en paral·lel a la secció oficial. A Orizzonti, que acollirà les creacions experimentals, es podrà veure la primera pel·lícula produïda per l'Estat Independent de Samoa i el biopic sobre Sal Mineo dirigit per James Franco. Darren Aronofsky, director de Cigne negre , presidirà el jurat de la 68a Mostra de Venècia.

stats