Ara Estiu 11/07/2011

Esparreguera estrena la seva plaça de nou

Els Castellers de Vilafranca van convertir la plaça esparreguerina de Santa Eulàlia en plaça de nou. Això la va convertir en el tercer indret de la població on s'han bastit castells d'aquesta magnitud.

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Vilafranca van alçar un magnífic tres de nou amb folre a Esparreguera.

Esparreguera.Ja se sap que després de la tempesta sempre arriba la calma i, si apliquem la dita al món casteller, un cop aconseguits els primers gammes extra de l'any toquen uns dies de relativa tranquil·litat. Enmig d'aquest petit recés, l'única de les colles punteres que va brillar especialment va ser la dels Castellers de Vilafranca, que va descarregar les millors estructures del cap de setmana.

Hi ha poques localitats a Catalunya que comptin amb més d'una plaça on s'hagin bastit castells de nou pisos. Des d'aquest cap de setmana, però, una vila poc marcada per la tradició d'alçar torres humanes com ho és Esparreguera passarà a tenir-ne tres, i totes gràcies a la participació dels Castellers de Vilafranca. Els verds hi van completar dissabte la millor exhibició del cap de setmana: van descarregar el quatre de vuit amb agulla, el tres de nou folrat, el cinc de vuit i el pilar de set amb folre.

Amb la inestimable col·laboració de colles i aficionats, els Castellers de Vilafranca van alçar a Esparreguera tres castells de magnífica estampa. Cal destacar el ferm tres de nou que van executar amb un folre reduït. El castell va mantenir una mida exemplar d'inici a fi, i va servir per elevar l'estatus de la plaça de Santa Eulàlia d'Esparreguera a plaça de castells de nou. Però no seria de justícia oblidar que el van acompanyar altres estructures d'altíssim nivell.

D'una banda, el cinc de vuit va mostrar l'aparent facilitat amb què els vilafranquins realitzen tots els seus castells, però, de l'altra, el quatre de vuit amb agulla amb el qual van iniciar l'actuació i el pilar de set amb què la van finalitzar van exterioritzar moments de treball en un espadat que no ha assolit encara el seu màxim estat de forma. Al seu costat, els Castellers de Barcelona van repetir els seus millors castells, quatre de vuit i dos de set, amb facilitat, davant la impotència de veure com estructures superiors, com el tres de vuit, evolucionen molt lentament als seus assaigs.

La colla amfitriona, la dels Castellers d'Esparreguera, va aconseguir descarregar els castells bàsics de set però va ensopegar en dues ocasions quan intentaven el quatre de set amb agulla i l'espadat de cinc aixecat per sota. Tots dos castells van fer llenya instants abans de carregar-los.

stats