ESTIUET
Ara Estiu 22/08/2011

Quan la prioritat és beneficiar alguns

i
Iu Forn
2 min

Li agraden els esports de risc? Sí? Doncs llavors ja deu conèixer el servei que ofereix Rodalies Renfe aquest estiu a la zona de BCN. Es-pec-ta-cu-lar. Cada dia milers de persones que treballen a l'agost (sí, perquè allò de les vacances de l'1 al 31 tots dos inclosos està més mort que dur mitjons blancs amb sandàlies), milers de persones que necessiten desplaçar-se en transport públic, milers de turistes que arriben a l'aeroport o a l'estació de Sants, milers de ciutadans que volen anar a les platges... doncs això, que cada dia milers i milers de persones frueixen d'un no-servei de Rodalies consistent a haver de creuar la ciutat agafant o bé dos trens o bé un tren i un metro. Motiu: unes boniques i simpàtiques obres que han tallat el servei entre Sants i Clot (i viceversa). I de quines obres estem parlant? Nova catenària? Noves vies? Millora del servei de senyalització per poder donar més i millor servei? Eliminació d'algun pas a nivell que creua una ciutat? Adequació de la xarxa per evitar els habituals problemes? Doncs no. Resulta que el que estan fent és cobrir un petit tram de vies a l'alçada d'Hospitalet. I per fer-ho cal suprimir el servei.

I només faltaria!!! Esclar que sí. Els veïns que vivien davant de les vies, quan van comprar o llogar els pisos, no podien imaginar mai que per allà hi passarien trens. Alguna cosa els va fer sospitar el fet que els preus dels habitatges eren molt ( però molt) més barats que en altres llocs, però vaja, detallets. I justament ara era im-pres-cin-di-ble tapar allò que havia estat allà tota la vida. I encara era més cabdal quan el servei ferroviari del nostre país està més formós que mai i quan sobren els diners.

Efectivament, la nostra gran prioritat nacional era tapar aquest tram de vies. És el que en diuen "benestar col·lectiu".

stats