Ara Estiu 03/08/2011

Els tretze quilos de Joe Pesci

i
Empar Moliner
2 min

Expliquen als programes del cor que l'actor Joe Pesci es va engreixar tretze quilos per interpretar un paper de mafiós a la pel·lícula Gotti: in the shadow of my father . Per compensar l'excés calòric, havia de cobrar tres milions de dòlars. Està molt bé. La majoria d'éssers que conec s'engreixen tretze quilos completament de franc.

El problema és que al final no farà el paper que havia de fer, el de confident del mafiós Gotti. Ara li han proposat que faci un paper més secundari, per al qual no fa falta estar tretze quilos més gras i pel qual cobrarà un milió de dòlars. Diuen a la tele que en Pesci s'ha enfadat i els ha demandat (i perdó per la rima).

Hi ha una mena d'obsessió entre els directors de Hollywood per llogar actors i actrius prims i fer-los engreixar i per llogar actors i actrius grassos i fer-los aprimar. Llogar actors grassos per als papers de gras i llogar actors prims per als papers de prim no queda tan professional.

El que ens agrada, es veu, és que ens expliquin com es va haver d'engreixar Al Pacino per interpretar tal paper o com es va haver d'engreixar Renée Zellweger per interpretar-ne tal altre. Fa professional. Fa motivat.

Comprenc molt bé el malestar de Joe Pesci, no pas pels tretze quilos (segur que s'ho va passar molt bé, guanyant-los, un a un) sinó pel dany artístic que se li acaba de propinar no donant-li el paper per al qual es va engreixar.

El que vull dir és que ell deu saber, igual que tots nosaltres, que engreixar-se tretze quilos (per fer el paper que sigui) és el camí més ràpid per aconseguir que et donin un Oscar. T'engreixes i ja és teu.

stats