En breu
Internacional 29/06/2013

Detingut un prelat del Vaticà acusat de frau i corrupció

Enric Revuelta
1 min
Detingut un prelat del Vaticà acusat 
 De frau i corrupció

Barcelona20 milions d'euros de Suïssa a Itàlia

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El prelat del Vaticà, Nunzio Scarano, va ser detingut ahir per un presumpte cas de frau i corrupció en el marc d'una investigació sobre possibles irregularitats en la gestió de la banca vaticana, l'Institut per a les Obres de Religió. Segons els mitjans italians, Scarano volia portar il·legalment 20 milions d'euros de Suïssa a Itàlia amb un jet privat. Scarano era el responsable del servei de comptabilitat de l'Administració del Patrimoni de la Seu Apostòlica, l'ens que gestiona el capital immobiliari del Vaticà. El prelat havia estat suspès dels seus càrrecs fa unes setmanes, quan va començar a ser investigat per la fiscalia per un presumpte blanqueig de diners.

En l'operació dirigida per la Guardia di Finanza, també va ser detingut Giovanni Carinzo, intermediari financer, i Giovanni Maria Zito, exagent dels serveis secrets italians que havia d'ajudar Scarano a traslladar els diners evitant controls policials i sense pagar impostos. Zito va arribar a cobrar un xec de 400.000 euros de Scarano.

Després de la investigació del Papa

Les detencions arriben només dos dies després que el papa Francesc creés una comissió d'investigació dins la banca vaticana, esquitxada des de fa anys per nombrosos escàndols financers. L'òrgan estarà presidit pel cardenal italià Raffaele Farina i integrat per quatre persones més, que tindran carta blanca per investigar tot el que passa a la seu del banc del Vaticà.

stats