Internacional 16/09/2012

La policia de Califòrnia interroga el suposat autor del vídeo

Ara
1 min

BARCELONALa policia de Califòrnia va interrogar ahir Nakoula Basseley Nakoula, un cristià copte de 55 anys i suposat autor del polèmic vídeo de 14 minuts penjat a YouTube que ha desfermat l'ira contra Occident al món islàmic. L'home, que va declarar voluntàriament després que la policia el busqués durant 48 hores, podria haver violat els termes de la llibertat condicional sota la qual es trobava -i que implicaven que no podia navegar per internet- després d'una condemna per frau bancari.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ahir Google va rebutjar la petició formulada per la Casa Blanca de retirar la filmació de YouTube, ja que, segons l'empresa, no incompleix les condicions d'ús del portal de vídeos. "Treballem intensament per crear una comunitat en què tothom pugui disfrutar i que permeti a la gent expressar les seves opinions. Això és un repte, perquè el que és acceptable en un país pot ofendre en un altre", va explicar YouTube en un comunicat en què va informar que sí que havia retirat el vídeo a l'Índia, Indonèsia, Líbia i Egipte.

El diari The New York Times va informar ahir que, tot i que la violència ha anat a la baixa, la Casa Blanca es prepara per a un llarg període d'inestabilitat contra els seus interessos al món islàmic, que posarà a prova la seguretat de les missions diplomàtiques nord-americanes arreu del món.

Segons el rotatiu, aquesta crisi, de conseqüències encara imprevisibles a poques setmanes per a les eleccions presidencials als EUA, ha portat el president nord-americà, Barack Obama, i el seu entorn a plantejar-se la possibilitat de rebaixar les activitats diplomàtiques a la regió en què s'han viscut les protestes més violentes.

stats