LES PROMOCIONS DE L'ARA
Mèdia 23/06/2012

L'ARA ofereix un CD/DVD amb el concert íntegre contra la sida

Els lectors de l'ARA poden aconseguir 'Les nostres cançons contra la sida', un doble CD i DVD amb tot el concert solidari que es va celebrar el 8 de juny. Els beneficis es donaran íntegrament a recerca.

Ara
3 min
ARA is offering a CD/DVD with the complete concert against Aids

BARCELONA.Amb permís de Sant Joan, la nit del 8 de juny va ser una de les més màgiques que es recorden, gràcies al concert solidari que va acollir el Palau Sant Jordi en benefici de la investigació contra la Sida. Ara, per reviure aquell esdeveniment o rescabalar-se de no haver-hi anat, l'ARA posa a disposició dels seus lectors un doble CD i DVD amb el recital íntegre. Es podrà aconseguir de l'1 al 8 de juliol per 9,95 euros. Tots els beneficis que se n'obtinguin es donaran a la Fundació Lluita contra la Sida.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El pack és l'únic lloc on trobar-hi totes les cançons que van sonar aquella nit. En el DVD, a més, com a extra hi ha els vídeos que passaven les pantalles gegants entre actuació i actuació. Aquella nit, van desfilar pel Sant Jordi artistes com Sisa, que va cantar Qualsevol nit pot sortir el sol , acompanyat de Manu Guix al piano. Guix es va atrevir després amb una versió soul del Que tinguem sort , de Lluís Llach, àmpliament corejada pels prop de 15.000 assistents.

Però, sens dubte, el moment estrella de la nit el van protagonitzar Llach, Pep Guardiola i Sílvia Pérez Cruz. Va començar amb una interpretació del tema Ara mateix entre els dos músics. L'exentrenador del Barça s'hi afegia per recitar el poema de Miquel Martí i Pol que corona amb els versos "tot està per fer i tot és possible".

Aquest és un pack fet amb passió, com explica Xavier Bru, un dels seus artífexs: "La mescla i l'edició final es va realitzar a l'estudi de Manu Guix, que s'ha involucrat a fons en el projecte. De fet, la mateixa nit del concert, va marxar al seu estudi i va començar a treballar-hi", revela.

No va ser una nit només per a la música melòdica. El rock també va tenir un espai destacat. Els Lax'n'Busto es van marcar un Llença't a plena potència. Pep Sala i Gemma Recoder van fer ballar amb El tren de mitjanit . Sabor de Gràcia i Gerard Quintana es van animar amb una versió de L'empordà , però en aquest cas passada per un filtre rumber que permet redescobrir la cançó. Aquest estil va continuar de la mà d'un dels seus màxims representants: Peret va cantar la històrica El mig amic , un tema dedicat al seu pare, que va enllaçar amb Dolça Catalunya .

Nit també de reivindicació

A més de música, hi va haver també reivindicació. Els valencians Obrint Pas van defensar la sanitat pública. El seu líder, Xavi Sarrià, va agrair l'actitud de "la gent que surt al carrer i defensa els seus drets". El grup va interpretar una versió flamígera, valgui la redundància, de La flama .

L'últim tram del concert va ser per al pop independent d'Antònia Font i Mishima, que van interpretar Alegria i Un tros de fang , respectivament. El pack també recull la Cançó de Matinada de Joan Manuel Serrat que van interpretar a duo Beth i Joan Masdéu. La nit es va cloure amb el Boig per tu , de Sau, interpretat per Pep Sala, acompanyat de tots els músics de la nit.

"La idea és que els que hi van ser al concert tinguin l'oportunitat de reviure aquella nit. I per als que no hi van poder anar ofereix la possibilitat de veure l'espectacle íntegre i emocionar-se com els que hi vam ser", explica Bru. Va ser un repàs a la banda sonora de dues generacions, unides en un acte festiu, emotiu i també solidari.

stats