UN GRAN CANVI D'ESTRATÈGIA
Mèdia 21/09/2011

Antena 3 es queda sense programes del cor

Antena 3 culminarà divendres un gran canvi d'estratègia. Després d'anys lluitant amb Telecinco per veure qui dedicava més hores a les xafarderies, l'últim programa que tenia d'aquest tipus s'acomiada.

A.g.m.
2 min
Cares conegudes Del món de les xafarderies Gustavo González, María Patiño, Jesús Mariñas, Gema López, Jaime Cantizano, Antonio Montero i Chelo García Cortés, que va marxar a Telecinco al juny, han estat durant molts anys noms associats als diversos programes del cor d'Antena 3.

Barcelona.DEC ( ¿Dónde estás corazón? ) s'emetrà per última vegada divendres després de més de vuit anys en antena, els últims dos i mig amb un descens imparable d'audiència que ha fet que la cadena li retiri la confiança. El programa d'Antena 3 no ha pogut resistir la competència directa de l'agosarat Sálvame deluxe , estrenat el març del 2009, que des del primer dia es va emportar bona part del seu públic a Telecinco. En només dos anys DEC va passar dels dos milions al milió i escaig d'espectadors, i en els últims mesos ha continuat baixant.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'11 de febrer d'enguany Antena 3 va decidir provar sort col·locant Atrapa un millón en el prime time dels divendres, i l'aposta li va sortir rodona. El concurs presentat per Carlos Sobera no només va millorar les xifres de DEC en aquesta ubicació sinó que va aconseguir superar Sálvame deluxe , amb una mitjana de 2.300.000 espectadors, mentre que la mitjana de Telecinco en el mateix període no arriba als dos milions. Atrapa un millón va relegar DEC al late night i li va fer perdre encara molts més espectadors.

14 anys de xafarderies

Antena 3 va començar a apostar pels programes del cor l'any 1997 amb Extra rosa , un programa diari de sobretaula presentat per Rosa Villacastín i Ana Rosa Quintana, que va néixer com a resposta al ¡Qué me dices! , de Belinda Washington a Telecinco. El 1999, la cadena estrenava el matinal Como la vida misma , presentat per Alicia Senovilla, amb el qual volia plantar cara al programa de María Teresa Campos. I el 2003 arribava la joia de la corona, un programa setmanal en horari de màxima audiència anomenat ¿Dónde estás corazón? . Aquest programa també va néixer a remolc de Telecinco, que pocs mesos abans havia estrenat Salsa rosa .

Els programes diaris de matins i tardes van anar canviant de nom i cares en nombroses ocasions al llarg dels anys, però sempre se'n va mantenir com a mínim un en emissió. En un moviment d'impacte, María Teresa Campos va deixar Telecinco i es va fer càrrec dels matins durant una etapa. A les tardes, Jaime Cantizano feia doblet amb ¿Dónde estás corazón? durant un bon temps.

Les coses van començar a canviar a principis del 2006, quan es va cancel·lar el programa matinal de María Teresa Campos, que va ser substituït per un format molt més informatiu. Primer va ser el Ruedo ibérico presentat per Montserrat Domínguez i, més tard, el renovat Espejo público , de Susanna Griso. A les tardes, hi va haver programa de xafarderies fins al 4 de març d'aquest any, en què es va emetre per última vegada 3D .

Una programació més familiar

El comiat de DEC , l'últim programa d'aquest tipus que quedava en tota la programació d'Antena 3, serà l'últim pas d'una reducció gradual acompanyada d'un increment dels programes per a tota la família. El canal ha augmentat la presència de cinema, de sèries estrangeres i de producció pròpia com Downton Abbey i El barco , i de concursos com ¡Ahora caigo! i Atrapa un millón .

Així, Antena 3 es diferencia de Telecinco, que ha optat per fer tot el contrari: augmentar les hores de programació dedicades a les xafarderies i als realities fins a convertir-los en la base del canal.

stats