Mèdia 25/10/2014

Bar Bas, la nova aventura del xef Enrique Valentí

J.c.
1 min

BarcelonaQuan un cuiner no vol viure de sorprendre, ha de cuinar millor. Aquesta és la premissa que ha fet seva el xef Enrique Valentí per al seu nou projecte, el Bar Bas, propietat de la cadena hotelera H10 i regentat per ell, que s’hi dedica en exclusiva.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els dos socis han optat per no inventar res de nou, sinó simplement per fer disfrutar dels seus plats. És a dir, s’han atrevit a fer una cuina tradicional catalana -i d’altres zones de l’Estat- i intentar convèncer els comensals per la via de la bona factura i dels bons productes, frescos i de proveïdors reconeguts. Per posar dos exemples, es poden citar els pernils de Joselito que serveixen tant a les taules com a la seva llarga barra -fa 17 metres-, i els formatges que Eva Vila, de Vila Viniteca, ha seleccionat per a l’establiment.

El cuiner, que va ser darrere dels fogons dels recordats Casa Paloma i Chez Cocó, ha creat per al Bar Bas una carta curta però que no oblida cap flanc, ja que serveix tant per fer el vermut com per sopar. Per uns 35 euros per comensal, la carta permet escollir entre adobats, fumats, plats casolans, tapes clàssiques, mariscs i guisats. Destaquen receptes com les mandonguilles amb sípia, els caragols punxosos amb vinagreta de pebre o l’“ensalada russa com els agrada als nens”.

En un carrer molt turístic, el Bar Bas s’ha proposat també convèncer els barcelonins, que cada cop fugen més dels visitants. Un repte que Valentí només assolirà quan descobreixin aquesta taverna premium dissenyada per Lázaro Rosa

stats