POLÈMICA TELEVISIVA
Mèdia 09/01/2013

Bibiana Ballbè i Jair Domínguez hauran de declarar pel 'Bestiari'

A.c.r.
2 min
L'escriptor Jair Domínguez i la presentadora del Bestiari il·lustrat, Bibiana Ballbè.

BARCELONAEl jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez vol que la presentadora Bibiana Ballbè i l'escriptor Jair Domínguez declarin per un delicte contra la Corona. El problema va néixer amb el polèmic capítol del programa del Canal 33 Bestiari il·lustrat emès el 9 d'octubre, en què Domínguez simulava disparar contra una diana en què hi havia dibuixat el rei Joan Carles.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En concret, Gómez Bermúdez ha fet arribar un escrit als deganats de Barcelona i de Girona per reclamar-los que un jutjat de la capital catalana -on viu Ballbè- i un de Figueres -on viu Domínguez- els citin a declarar. El jutge indica que s'hauran de presentar als jutjats corresponents acompanyats d'un advocat, però no precisa si declararan en condició de testimonis o bé d'imputats.

L'origen del cas és una seqüència del segon capítol de la tercera -i última- temporada del Bestiari il·lustrat , en què Bibiana Ballbè va entrevistar Jair Domínguez. En un moment del programa, tots dos eren davant d'una sèrie de dianes en què hi havia dibuixades caricatures del rei, del periodista Salvador Sostres i de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet. Domínguez, armat amb una pistola, explicava per quins motius dispararia contra cadascun d'ells, i a continuació se sentia un tret i es veia la diana esquitxada d'un líquid vermell. Arran d'aquestes imatges, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va obrir d'ofici una investigació i va concloure, la setmana passada, que hi havia indicis d'un possible delicte contra la Corona que ara el jutge vol investigar.

A més de les implicacions judicials, la polèmica generada per aquest capítol va comportar la dimissió de la directora del programa, Mai Balaguer, i l'ajornament de l'emissió dels següents episodis, que ja estaven enregistrats. Precisament dilluns el 33 va començar a emetre els onze capítols que quedaven pendents, el primer dels quals estava dedicat a l'actor i director teatral Julio Manrique.

stats