RETORN A TV3
Mèdia 06/10/2011

'Caçadors de bolets' en versió gurmet

Un clàssic de cada tardor, Caçadors de bolets , torna avui a la graella de TV3. Ho fa amb deu grans cuiners que demostren els seus dots de boletaires i amb l'escassetat de pluges com a amenaça latent.

Albert Castellví Roca
2 min

Barcelona.La vuitena temporada de Caçadors de bolets , que aquesta nit (21.50) arrenca a TV3, està donant més maldecaps dels previstos a l'equip del programa. El temps està fent la guitza als boletaires, i el director de l'espai, Pol Izquierdo, comença a patir: "Si no plou aquest cap de setmana, la vinent no podrem anar de rodatge", assegura.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De moment, però, ja tenen feina avançada: han enregistrat la meitat dels deu episodis previstos -a 1.600 metres d'altura, això sí- i ja estan muntant el tercer, en què qui caça bolets és Carme Ruscalleda. Izquierdo recomana no perdre's aquest capítol, no només perquè van aconseguir trobar un racó carregat de bolets i van tornar amb el cistell ple, sinó també perquè "val la pena veure la Carme de quatre grapes i cridant cada cop que veu un rovelló".

Ruscalleda és una dels deu cuiners de prestigi que, per un dia, han deixat els fogons i han agafat el cistell. També ho han fet, per exemple, Nandu Jubany -protagonista de l'edició d'avui- i Juan Mari Arzak -a qui veurem la setmana vinent-. Del cuiner basc, Izquierdo destaca que té un "poder comunicatiu brutal": "Va caminar tres quarts d'hora i no va parar de parlar, però tot el que diu és superinteressant".

De fet, l'equip ha quedat sorprès del bon paper que han fet tots els cuiners, no tant com a boletaires -una faceta en què uns destaquen més que d'altres- sinó com a "personatges mediàtics". "Són molt divertits, s'ho han passat molt bé i han col·laborat molt", reconeix el director, que creu que "normalment van tan atabalats que, quan els poses al bosc, tenen un moment de pau".

Durant la preparació del programa -que estrena careta i sintonia-, els responsables buscaven algun element que hi aportés valor afegit. "El més conegut de Catalunya és el Barça, però no podíem fitxar Guardiola, i els cuiners també són molt exportables", bromeja Izquierdo. El resultat ha estat molt satisfactori, i ha fet oblidar -en part- els problemes climàtics, que, en el fons, "formen part de la realitat boletaire".

Més èmfasi en la divulgació

Per compensar l'escassetat de bolets, però també perquè al cap de vuit temporades és difícil trobar espècies noves de què parlar, en aquesta etapa el programa posa un interès especial en la divulgació. De la mà del micòleg Enric Gràcia, i a partir de situacions concretes que s'hagin viscut durant el rodatge, a cada capítol s'oferiran trucs als boletaires perquè millorin la collita.

stats