INFORME SOBRE LA SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ
Mèdia 26/05/2011

Catalunya, per davant en l'ús d'internet

Un informe sobre la societat de la informació situa Catalunya en una bona posició. També constata que la gent gran s'incorpora a internet, i que molts serveis ja no creixen però les xarxes socials es disparen.

Auri Garcia Morera
2 min
Les persones d'entre 45 i 54 anys s'estan incorporant a internet.

Barcelona.Catalunya està per sobre de la mitjana espanyola en utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), segons l'informe La societat de la informació a Espanya 2010 de Telefónica. Un informe que es va presentar ahir al flamant edifici de l'empresa a Diagonal Mar, amb la presència del conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons les dades de Telefónica, el 66% dels catalans han utilitzat internet en els últims 3 mesos, mentre que la mitjana espanyola és dos punts inferior, del 64%. Catalunya està més a prop, doncs, de la mitjana europea, que se situa en el 69%. Pel que fa al percentatge de llars que disposen d'una connexió a internet, a Catalunya són un 62,7%, també per sobre de la mitjana espanyola, que és del 59%.

En el sector de la població en què la penetració és més gran, els adolescents que tenen entre 10 i 15 anys, les xifres de Catalunya es distancien encara més de les del conjunt d'Espanya. Un 93,7% dels catalans d'entre 10 i 15 anys utilitzen internet habitualment, mentre que la mitjana espanyola està nou punts per sota, en el 82,9%.

Una altra de les conclusions de l'informe de Telefónica, segons va dir ahir Lluís Castells, director d'administracions públiques de l'empresa a a Catalunya, és que "per fi la gent gran està entrant en el món d'internet". En els dos últims anys, entre els ciutadans de 45 a 54 anys, la visualització i enviament de fotografies ha crescut sis punts per sobre de la mitjana. L'enviament de correus electrònics i la cerca d'informació i notícies, entre les persones d'entre 45 i 54 anys, han crescut tres punts més que la mitjana.

Les xarxes socials es disparen

En l'acte de presentació d'ahir, Lluís Castells també va destacar els canvis en el percentatge dels usuaris d'internet que utilitzen determinats serveis. La majoria dels serveis, els més clàssics, han deixat de créixer o s'han quedat igual que el 2009, mentre que l'ús de xarxes socials s'ha disparat durant el 2010.

Concretament, l'ús de correu electrònic, xats, fòrums o banca electrònica ha tingut un creixement negatiu l'any 2010, mentre que la cerca d'informació i el consum de continguts audiovisuals s'han mantingut sense canvis. Per contra, la utilització de les xarxes socials a Espanya ha passat del 28,7% de l'any 2009 al 50% del 2010. Unes dades que, segons Lluís Castells, permeten dir que "les xarxes socials estan totalment madures i integrades en la societat".

stats