PROJECTE TELEVISIU
Mèdia 12/06/2012

Dani Martínez torna a Cuatro per lluitar amb 'El hormiguero'

Un any després de perdre El hormiguero, Cuatro prepara el contraatac amb un nou format d'humor. Es dirà Guasap! i el conduirà Dani Martínez, que torna a la cadena després d'una temporada a Neox.

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONA.La lluita entre Antena 3 i Cuatro per aconseguir la millor plantilla de professionals de l'humor farà aquest estiu un nou gir inesperat. Tot just un any després de deixar les tardes de Cuatro per contribuir a l'èxit d' Otra movida a Neox, Dani Martínez ha tornat a fitxar per la seva antiga cadena per comandar, a partir del setembre, Guasap! , un espai d'humor que serà competència directa d'El hormiguero , un programa que també va fer el salt de Cuatro a Antena 3 l'estiu passat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La marxa de Pablo Motos i el seu equip va ser un cop molt dur per a Cuatro, on El hormiguero havia tingut, durant l'última temporada, 1,5 milions de seguidors i un share que rondava el 8%, unes xifres que feien pujar la mitjana de la cadena, situada al voltant del 6% de quota. A més, Cuatro no ha estat capaç de trobar-li un substitut que pogués obtenir uns resultats similars a la mateixa franja. Durant la tardor Frank de la Jungla va assolir uns índexs prou bons, però tot i així va quedar-se amb 1,1 milions de seguidors i un 6% de quota de pantalla, mentre que El cubo , estrenat al febrer, supera per poc els 700.000 espectadors i no arriba al 4% de share .

Amb l'arribada a Antena 3 El hormiguero ha guanyat seguidors, i ja en té aproximadament dos milions. Això suposa un 11% de quota de pantalla, si fa no fa la mitjana habitual del canal.

Per tot plegat, ara Cuatro busca un revulsiu, i l'ha anat a buscar, justament, a Antena 3, tot i que s'ha decantat per un nom que es va donar a conèixer als seus propis platós. Dani Martínez va saltar a la fama gràcies a la seva participació a Tonterías las justas , el programa presentat per Florentino Fernández que es va convertir en una de les revelacions de la temporada passada, amb 750.000 espectadors i prop del 6% de share a les sobretaules de Cuatro. L'estiu passat, quan 7 y Acción -la productora, propietat de Pablo Motos, responsable d' El hormiguero i de Tonterías las justas - va signar amb Antena 3, el programa va desaparèixer, però es va reinventar sota el nom d'Otra movida , que ha donat a Neox -el canal del grup d'Antena 3 destinat al públic jove- els millors resultats de la seva història.

Malgrat tot, el programa també haurà tingut una existència breu, i ja s'ha anunciat que no tindrà continuïtat. A canvi, l'equip de Flo saltarà passat l'estiu a La Sexta -ara, fusionada amb Antena 3- per tirar endavant un nou projecte. Martínez, però, ja no hi serà.

Un programa per passar-s'ho bé

El mateix presentador ha explicat a la seva web que Guasap! serà un programa "sense cap més pretensió" que divertir-se i divertir els espectadors, i es cura en salut admetent que el format podria no tenir l'èxit desitjat: "Si funciona, ens divertirem durant més temps, i si no, no passa res", assegura. La cadena destaca que el xòuman hi demostrarà "la seva experiència en el gènere de l'humor, la seva capacitat d'improvisació i la seva versatilitat per transformar-se en multitud de personatges coneguts".

El programa durà el segell de la nova productora de Flipy, l'actor que es va donar a conèixer com a responsable dels experiments científics, justament, d' El hormiguero durant la seva etapa a Cuatro.

stats